Dunaföldvár

2015.09.09. 13:04

Lapátoltak Földvártól Kalocsáig és Hartáig lefelé a folyón, de indult túra fentről, Kisapostagról és Dunaújvárosból is

Dunaföldvár - A nyári időszak ismét eseménydús volt a Beszédes József Vízitúra Sportklub házatáján több tábort és túrát szerveztek.

L. Mészáros Irma

Csaknem negyven fő vett részt a dunaföldvári Beszédes József Vízitúra Sportklub szervezésében tartott vízicsibe táborban. Amint a szervező Vajai Zsuzsanna elmondta, az idén inkább családos tábor jött létre. Az egykori vízicsibék, akik még Linkáné Belvári Éva táborvezető irányítása alatt szerették meg a Dunát, és szereztek vízijártasságot, most tizenöt gyermekkel együtt töltöttek kellemes napokat a folyó mellett található vízitelepen, valamint a Dunán. A programban két túra szerepelt: az egyik Dunaföldvártól Hartáig, a másik Vecsésről kisapostagi pihenővel Dunaföldvárig. Nem maradhatott el a nagy népszerűségnek örvendő óriási vízicsúszda sem, amelyet a Csigi Beton és a Barta Tüzép jóvoltából állítottak fel, de az éjszakai bátorságpróba sem, amelyet a felnőttek is nagyon élveztek. Az egyik közeli borospince tulajdonosa, Németh Józsi bácsi ismét bátorság üveggolyóval indította útra az éjszakai kalandozókat.


A közösség évtizedek óta sikeresen működik, lelkes vezetőkkel, sok támogatóval és remek tagsággal

A sportklub Linkáné Belvári Éva szervezésében senior-túrát is tartott, remek élményekkel gazdagítva a szépkorú fiatalokat. A kétnapos vízitúra Kalocsáig vezetett, az egynapos pedig Dunaújvárostól Földvárig.

Csepeli István (hátul)  felnőttként, szülőként is újra hajóba ült  Fotó: amatőr felvétel

A közösség évtizedek óta sikeresen működik, lelkes vezetőkkel, sok támogatóval és remek tagsággal. A klub vezetői október 3-án ebéddel és túrával szeretnék megköszönni támogatóiknak a segítséget, az érdeklődőknek pedig megmutatni, mi a szépség ebben a városban régi hagyományokkal bíró szabadidős tevékenységben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!