Dunaföldvár

2016.01.27. 17:48

Magyarock szólt az idősek otthonában

Dunaföldvár – A Napsugár Idősek Otthona dolgozói – köztük Németh Lajosné mentálhigiénés munkatárs – mindent megtesznek, hogy a lakókat kiemeljék a hétköznapok szürkeségéből.

L. Mészáros Irma

Hol kézműves foglalkozást, hol lángos- vagy palacsintapartit szerveznek, máskor zenés programot.

Az elmúlt héten szombat délután a Magyarock kórus és zenekar műsorán vehettek részt a lakók. Ahogy Némethné Éva elmondta, a program előtt két-három órával végigjárják a szobákat,  személyesen megszólítva a lakókat igyekeznek meggyőzni őket, hogy vegyenek részt a koncerten. Az egyik idős néni a hívó szóra azt válaszolta: „Se nem látok jól, se nem hallok, nem megyek”. Éva válaszul nem vigasztalta, hanem határozottan azt mondta: Ezek olyan hangosan énekelnek, hogy még a holtak is fölkelnek. A néni felállt, indult, majd végigénekelte, végigkönnyezte a koncertet.

A hallgatóság nagy örömmel fogadta a zenészeket, akik újabb élményekkel ajándékozták meg őket Fotó: a szerző

– A Magyarock kórus három éve alakult magyaros beütésű rockszámok előadására – számol be a csoport vezetője, a daruszentmiklósi Hornok Gergely. Repertoárjukban egyre több a saját szerzemény. Az együttes tagjai különböző településekről valók: Szabó Mónika Szegedről, Lovodics Szilvia Daruszentmiklósról, Lenhardt Péter Dunaújvárosból és Molnár György Dunaföldvárról. Itt először léptek fel, de lelkileg annyit kaptak, legközelebb is szívesen vállalják a felkérést – fogalmazza meg élményeiket. A műsor feltöltötte a lakókat. Énekeltek, dudorásztak, meghatódtak, emlékeket idéztek. Jó volt érezniük, hogy értük jönnek be a vendégek, hogy szabadidejüket áldozzák fel. Néhányan táncra is perdültek. Egy hétig erről szól majd a ház! – mondja Némethné Éva, s hozzáteszi, hogy mentálos kollégái, Bulvári Nikoletta és Zsebeházy Szidónia, valamint két diáksegítő is részt vett a rendezvény előkészítésében, a lakók kísérésében. A sikeres program után, a látott, megtapasztalt élménnyel a Napsugár Otthon munkatársai is új lendületet kapnak további munkájukhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!