Dunaföldvár

2015.06.14. 14:49

Már Dunaföldváron is jelen van a Hírlap

„Az ésszerűen élő ember alkalmazkodik a világhoz. Az ésszerűtlenül élő ragaszkodik ahhoz, hogy a világot próbálja magához igazítani.” G. B. Shaw a közismert író ezen sorai jutottak eszembe, amikor a változásról, annak lehetőségéről gondolkodtam. Hogy miért?

Várkonyi Zsolt

Sokat fontolgattuk, hogyan lehetne lapunkat még közelebb vinni a térség olvasóihoz. A fontolgatással azonban gyakran elmúlik az alkalom, ezért elhatároztuk: a közeljövőben megerősítjük jelenlétünket a térség településein is. Ennek első állomásaként Dunaújvárostól az alig húsz kilométerre fekvő Dunaföldváron.

Született dunaújvárosiként, ennek a városnak egyszerűen csak lakójaként ma is úgy gondolom, hogy városunk a térség meghatározó része. Nem lehet azonban ez a rész teljes a vonzáskörzethez tartozó települések nélkül. Még az 50-es évek elején, amikor Dunaújváros, az akkori Sztálinváros létrejött, nagyon sokan közvetlenül is részt vettek az építésében. Az alapítók közül sokan már nincsenek közöttünk, de utódaik, szeretteik jó páran itt, vagy a környéken telepedtek le, itt élnek családjukkal. A város a vasműre épült. Ma is ez a vállalat a legnagyobb foglalkoztatója térségünknek, amellyel azonban ma már összeforrt a Hankook, a Hamburger Hungária, a Ferrobeton vagy éppen a Pannonia Ethanol neve ugyanúgy, mint az egyik legnagyobb tudásbázissal rendelkező Dunaújvárosi Főiskoláé.

A térség megtartó erejének erősítéséhez azonban továbbra is kohézióra, együtt gondolkodásra van szükség.Higgyék el, nem csak a környező települések lakói számára lehet fontos Dunaújváros, hanem nekünk, Dunaújvárosban élőknek is ugyanúgy sokat jelentenek a környező rendezett, számos értékkel, érdekességgel rendelkező kistelepülések.Tisztelt Olvasó, a Dunaújvárosi Hírlap folyamatosan jelen van életünkben, a térség híreit első kézből tőlünk kaphatják meg most már Adonytól Dunaföldvárig is.

Fontosnak tartjuk, hogy a térségi folyamatoknak részesei, és a magunk eszközeivel alakítói is legyünk. Ehhez kérem jelenlegi, és leendő kedves olvasóink aktív közreműködését. Legyenek ezzel Önök is lapunk olvasói, lapcsoportunk nagy családjának tagjai!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!