Dunaföldvár

2016.06.06. 14:50

Dunaföldváron is emlékeztek a trianoni tragédiára

Dunaföldvár - Szombaton este a földvári Duna-parton a félárbocra eresztett országzászlónál emlékeztek a trianoni tragédiára. A Városi Művelődési Központ által szervezett rendezvényen közreműködtek a cserkészek és a Beszédes József Általános Iskola diákjai. Dalokkal és versekkel emlékeztettek a gyászos napra.

L. Mészáros Irma

Dr. Hallai Róbert mondta a beszédet, aki a határon túlra került Arad megyei magyar lakta faluban született és nevelkedett

Kiben szomorúságot, kiben dühöt vagy tehetetlen indulatot vált ki Trianon emlékezete. Mint megannyi más történelmi tragédiánk Trianon is intő jel, hogy hasonló esemény ne fordulhasson többé elő - mondta beszédében dr. Hallai Róbert háziorvos, önkormányzati képviselő, aki felidézte az országot megrokkantó trianoni békediktátumot és annak tragikus, hosszú távú következményeit. Szavai azért is hangzottak rendkívül őszintének és meghatónak, mert egyéni sorsát is meghatározta Trianon, hiszen a határon túlra került Arad megyei színtiszta magyar faluban született és nevelkedett. Később személyesen megtapasztalta a kisebbségi lét nehézségeit, a rendszerváltozás reményeit és csalódásait. Napjainkra - utalva a migránsproblémára és Brüsszel döntéseire - azt az üzenetet fogalmazta meg, hogy a Trianon okozta nemzetiségi kérdéseket saját magunknak kell megoldanunk. A sérelmeket félre kell tennünk, az indulatokat vissza kell fojtanunk és egy modern európai jólétért kell munkálkodnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!