Dunaföldvár

2015.01.08. 16:15

Meleg étellel a hideg napokra

Dunaföldvár - Nyolcszáz adag ételt osztottak szét az ünnep előtt és után Dunaföldváron. Több szervezet együttműködése és sok ember munkája kellett ahhoz, hogy minden nap meleg ételhez jussanak a rászorulók

L. Mészáros Irma

 

Dávid István és segítői ők is csatlakoztak a kezdeményezéshez Fotó: amatőr felvétel

A december 23-án induló és egészen január 4-ig működő úgynevezett népkonyha Dunaföldvár önkormányzata, a Pannonia Ethanol Zrt, a Dunaföldvár és Vidéke Takarékszövetkezet, a helyi polgárőrség anyagi támogatásával, az alapszolgáltatási központ vezetőjének, Jung Katalinnak és a Magyar Vöröskereszt dunaföldvári csoportvezetőjének, Kuti Valériának a koordinálásával, az Aranyfácán étterem vezetőjének, Dávid Istvánnak és sok önkéntesnek a kétkezi munkájával igazi ünnepi eledelben részesülhettek az emberek. Az ünnep előtt kétszáz adagot főztek, az ezt követő napokon pedig hatvan-nyolcvan főre készítették el a meleg ételt..

Amint Horváth Zsolt polgármester az akció kapcsán lapunknak elmondta, ez a segítés egy folyamat része, hiszen a két szeretetszolgálat segélycsomagjain kívül az önkormányzat másfél millió forint értékű tűzifa-akciója is hozzájárult a nehéz helyzetben élők gondjainak enyhítéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!