Dunaföldvár

2014.10.16. 14:20

Mert fontosak a nagyszülők

Dunaföldvár - Papa-mama napra hívták a nagyszülőket a dunaföldvári József téri óvoda Pillangó csoportjába. Az idősek napján arra kérték őket, hogy töltsék velük a délelőtt egy részét.

L. Mészáros Irma

A huszonhárom fős csoportban a nagyszülőknek körülbelül a fele érkezett meg, de hogy ne érezze rosszul magát a többi gyermek sem szívesen váltak pótmamává is, ahogy az egyik nagymama mondta, lízingelt nagyszülővé. Az érkezés utáni tevékenység során magvakat rakosgathattak együtt a kis üvegekbe, hogy látványos ajándék legyen belőlük. Aztán a pillangó felmutatására minden gyermek a terem közepén lévő szőnyegre telepedett. Következtek a lecsendesedés percei, zenés jógagyakorlatoknak is nevezhető légző gyakorlatokkal, kis mozgásokkal. Dubiczné Szőke Piroska óvónő invitálására a nagyik is a gyerekekkel együtt végezték a mozdulatokat. Majd egy kis verses-mesés-dalos összeállítással lepték meg a vendégeket. Végül játékos, mozgással kísért mondókázásba avatták be a nagyszülőket, hogy majd együtt is jól hangozzék. Több éve hagyomány ez a nap mondja a csoport másik óvónője, Molnár Györgyné, Csilla. Mert fontosak a nagyszülők, szeretettel várjuk őket teszi hozzá pedagógustársa. Nagy nyereség egy gyermek számára, ha van nagyszülő. Egy családban stabil pont a jó nagymama-nagypapa, ezért az ő örömük is fontos.

Piroska óvónő invitálására a nagyik is a gyerekekkel együtt végezték el a mozdulatokat (Fotó: a szerző)

A jelenlévő nagymamák többsége nem az a régi mesekönyvekből ismert ősz hajú nagyanyó. Lehet, hogy akad, aki szabadságot vett ki munkahelyén. De eljöttek, mert hívták. Nem azért, mert az idősek napja van, hanem azért, mert nagyszülőnek lenni ünnepi feladat. S ez az alkalom igazán ünnep volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!