Dunaföldvár

2016.04.06. 16:10

Mezőföld Virága címet szereztek

Dunaföldvár - Két dunaföldvári ifjú táncospár is elnyerte a Mzőföld Virágai címet a márciusban tartott székesfehérvári táncversenyen.

L. Mészáros Irma

Mint arról lapunk is beszámolt, a negyedik alkalommal megrendezett Mezőföld Virágai Fejér Megyei Szólótáncversenyre a régió táncműhelyei, iskolái közül tizennégyen nevezték tehetséges táncosaikat. Köztük voltak a dunaföldvári Levendula Alapfokú Művészeti Iskola növendékei is. A mintegy kilencven versenyző közül, azaz ötvenhat produkcióból a Szigeti Angéla és Busai Norbert néptánc pedagógusokból álló zsűri választotta ki azokat a táncosokat, akik a 2016. évben kiérdemelhették a Mezőföld Virágai címet. A versenyen a gyermek-, ifjúsági- és felnőtt tánccsoportok tagjai indulhattak négy korcsoportban, egyéni és páros kategóriában. Az I. korcsoportban, azaz a tíz év alattiak között a dunaföldvári Gordos Iringó és Farkas Áron, Czuppon Péter levendulás tanítványai mezőföldi csárdással érdemelték ki a díjat.

Farkas Áron és Gordos Iringó mezőföldi csárdást mutatott be

A II. korcsoportban (11-14. év közöttiek) Fafka Júlia és Regensburger Ervin a tavalyi díj után ismét elnyerték a megtisztelő Mezőföld Virágai címet. Ők bogyiszlói lassú és friss csárdást jártak. Tanáruk Iker Józsefné.

Fafka Júlia és Regensburger Ervin bogyiszlói táncát ismerték el

A kiírás szerint a verseny elsődleges célja a korosztályok találkozása és a különböző táncműhelyek bemutatkozási lehetősége, hogy a táncosok felmérjék, hol is tartanak, milyen színvonalat képviselnek. Ezek szerint a földvári Levendula néptáncosai jól teljesítettek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!