Dunaföldvár

2016.03.07. 14:44

Nagy sikerrel gáláztak a mazsorettek

Dunaföldvár - Alig fértek be az érdeklődők a dunaföldvári tornacsarnokba a helyi Löfan Mazsorett Csoport február végén rendezett gálaműsorára, amelyen közreműködött és önálló számokkal is fellépett a Dunaújvárosi Fúvószenekar.

L. Mészáros Irma

A jövőre húsz esztendős Löfan Mazsorett Csoport minden évben a versenyszezon megkezdése előtt rendezi meg ezt a gálát, amelyen bemutatják az előző év sikeres produkcióit, s az adott esztendő versenyeire készült koreográfiák is színpadra kerülnek.

Béres Barbara művészeti vezető irányításával és az edzők vezetésével minden korosztályban szép létszámmal léphetnek színpadra. Az óvodásokon kívül a versenykategóriában kadett, junior és senior csoportjuk is van.

Volt, mit ünnepelni, illetve megmutatni a szülőknek, támogatóknak - a Löfan évek óta Magyarországon és Európában is meghatározó

A siker éve volt a 2015-as esztendő, hiszen mindhárom korosztályban magyar bajnokok lettek, a senior zászlós mini formációban pedig Európa-bajnokságot nyertek. Tehát volt, mit ünnepelni, megmutatni a szülőknek, támogatóknak. A gálaműsor megható percei voltak, amikor a versenyzéstől elköszönő nyolc lány átvette a Löfan Mazsorett Csoport Örökös tagjának minősítő oklevelet. Ők - Bartalos Hajnalka, Garbacz Gréta, Horváth Zsanett, Huszárik Tamara, Rivnyák Viktória, Somogyvári Lilla, Tilli Fanni és Tóth Renáta - többségükben tizenöt évig voltak a Löfan sikeres versenyzői, sok érmet, elismerést szerezve a csoportnak. Öten közülük a Löfannál maradnak, számíthatnak rájuk edzőként és fellépőként is akár, de a versenyzéstől visszavonultak - számolt be az egyesület elnöke, Huszárikné Egervári Éva, aki arról is szólt, hogy a gálaműsoron kívül egy - egy szép fotós tablóval köszönték meg a támogatást a helyi általános iskolának és a gimnáziumnak, valamint az önkormányzatnak.

Az óvodásoktól kezdve minden korosztály színpadra lépett - itt még a fellépés előtti izgalom

Köszönettel tartoznak a szülőknek is, akik - ahogy a versenyeken - a gálán is fő segítőik voltak a lányok átöltöztetésekor, valamint a smink és a frizura készítésében. A látvány, majd a lányok fellépését követő nagy taps elismerése a közös munkának.

A következő napokban intenzíven folytatódik a Löfan Mazsorett Csoport felkészülése, hiszen március 12-én Püspökladányban A és B kategóriás versenyen vesznek részt, pünkösdkor pedig Mórra utaznak az Országos Bajnokságra. Bizakodnak a sikeres folytatásban, hiszen mindig nyerni mennek, s nagyon büszkék, ha sikerül is - mondja az egyesület elnöke.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!