Dunaföldvár

2016.04.27. 12:20

Olimpiát rendezett a város

Dunaföldvár - Hatodik alkalommal rendeztek Oviolimpiát a Dunaföldvár-Bölcske -Madocsa kistérségi intézménybe tartozó óvodai csapatok számára. Mivel tavaly a dunaföldvári Jókai utcai óvoda csapata lett az első, most Dunaföldvár volt a szervező.

L. Mészáros Irma

A Beszédes József Általános Iskola tornacsarnokában megtartott rendezvényre mind a hat tagintézmény csapata megérkezett. Amint az összevont mikrotérségi intézmény vezetője, Horváthné Támer Ilona elmondta, az oviolimpia játékos feladatait a testnevelési munkaközösség állította össze. Zömmel ügyességben, gyorsaságban és összpontosításban mérhették össze képességeiket a gyerekek. Minden csapat más-más színű mezben versengett, éppen úgy, mint a nagyok.

A dunaföldvári megmérettetésen a mikrotérség mind a hat tagintézmény csapata képviseltette magát, amelyet végül a kék pólós Jókai utcai gyerekek nyertek meg, akik ezzel megvédték tavalyi elsőségüket

Egy-egy állomáson volt többek között akadályjárás becsukott szemmel, mozgáskotta olvasása, koronggyűjtés, másutt rajz alapján Wesko téglaelemekből kellett várat építeniük a gyerekeknek, vagy egy óriási ejtőernyőben tartaniuk a labdát. Az óvodások szemmel láthatóan nagyon élvezték a sokféle játékot, nagy volt az izgalom. Végül holtverseny alakult ki két dunaföldvári csapat, a József téri és a Jókai utcai óvodások között. Célba dobással a Jókai utcaiak kerültek ki győztesen, s így övéké lett újra a vándorserleg.

De senki nem ment haza üres kézzel. Minden kisgyermek kapott érmet, oklevelet, ajándékként buborékfújót és Balaton szeletet, valamennyi csapat hazavihetett tíz labdát.

Ezen felül megvendégelték őket finom falatokkal, amelyet az iskolai konyha dolgozói készítettek, és süteménnyel, amit a cég ajánlott fel. De nem maradt el az ünnepléskor a kölyökpezsgő sem. Elvégre olimpia volt ez a javából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!