Dunaföldvár

2015.10.07. 14:25

Olimpiát rendeztek Földváron

Dunaföldvár - Október első szombatján tartották meg Dunaföldváron a már hagyományos Cserkész szüreti bált. Az egész napos rendezvényt mindig meghatározott történelmi kor, avagy egy-egy téma köré építik.

L. Mészáros Irma

Korábban a római korba vagy a magyar történelem ötvenes éveibe utaztak a cserkészek, az idén valami egész mást találtak ki: az I. Földvári Őszi Olimpia helyszínére érkeztek a csapatok.

A 105. számú IV. Béla cserkészcsapat csaknem negyvenfős szervező gárdája igazi marketing munkát végzett már a rendezvény előtt. Egy hónappal korábban meggyújtották az olimpiai lángot. Nyilatkozott a város polgármestere , hogy a minimal design elve alapján az olimpiai falu, a két stadion, a három uszoda megépítése költségvetési szempontból nem jelentett megterhelést .

Vörös Márton, a dunaföldvári cserkészcsapat vezetője arról számolt be, hogy több mint kétszázhetvenen vettek részt a programokon. A fiatalok fele helybéli, a másik része többek között Kecskemétről, Budapestről, Soltról, Százhalombattáról és Pécsről érkezett.

A rendezvény napján a keretmese jegyében az olimpiai sportolók először kocsikázással megismerték a spenótfalvi olimpiai falut, majd rekeszmászással és íjászkodással melegítettek be a délutáni versenyekre. A kézműves foglalkozásokon készíthettek olimpia érmeket, olimpiai karikás nyakláncot.

Délután aztán kezdődtek az izgalmas versenyek korosztályok szerint: kiscserkész, cserkész, kósza és vándor kategóriákban. A kicsik vikinglegényként mozgásos feladatokat kaptak az Így neveld a sárkányod meséhez kapcsolódva, mások kerékpárral járhatták be az állomásokat, vagy városi akadályversenyen ügyességi és logikai feladatokat kellett végrehajtaniuk. A nagyobbak kvízjátékban vettek részt, s kipróbálhatták a paralimpia bizonyos számait tolókocsival, mankóval.

A versenyeket és a vacsorát követte este az olimpia záró ceremóniája. A színvonalas műsoron tréfás jelenetekben mutatkoztak be az Év sportolói, volt néptánc és modern tánc, Mr. Bean-paródia. A színpad átrendezése alatt a szép számú közönséget is megmozgatták, hiszen közösen kirakták papírból a magyar zászlót. Ez a gála egyben a dunaföldvári cserkészcsapat huszonöt éves születésnapi ünnepe is volt. Ezért és a sikeres rendezvény megszervezéséért kijárt mindenkinek a táncház, majd a nagyoknak a hajnalig tartó buli.

A jól szervezett, hangulatos, pörgős eseményről mindenki elégedetten távozott. A cserkész szüreti nap célja az volt, hogy sok mozgással, vidám és érdekes programokkal erősítsék a cserkészek fizikumát és a közösséget. A földvári szervezőknek már vannak ötleteik a következő évi szüreti napra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!