Dunaföldvár

2015.05.14. 14:02

Pezseg az élet a Kis-Dunán

Dunaföldvár - Rendkívül aktívak voltak az elmúlt időszakban a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesületének vezetői, valamint tagjai.

L. Mészáros Irma

A gyermek és ifjúsági versengés résztvevőit a számítógép elől sikerült elcsábítani

Március és április elején tíz-tíz mázsa méretes pontyot telepítettek a Kis-Dunába, valamint tizenegyezer darab három-öt centiméteres, előnevelt kis csukát. Május hónap során még ugyanannyi előnevelt süllőt is kihelyeznek. A folytatás is biztató, hiszen júliustól novemberig ismét havonta telepítenek tíz-tíz mázsa pontyot. Az összérték éves szinten ötmillió forintot tesz majd ki. Tehát van miben reménykedni azoknak, akik horgászbotot fognak a festői Kis-Duna partján.

A békés halfogó versenyt Nikl Béla nyerte meg csaknem hat kilóval

Amint arról Kiss Lajos Csaba, az egyesület vezetője a Dunaújvárosi Hírlapnak beszámolt, három horgászversenyt szerveztek az elmúlt hetekben. Az április közepén tartott huszonnégy órás harcsafogó versenyen megtréfálta az idő a résztvevőket. Lehűlt, s így a csodaszép, nemritkán tizennégy-tizenöt kilós fogások elmaradtak. A viharos, szeles Kis-Dunán a tizenhat versenyző közül csak Jagodics Istvánnak sikerült egy méretes példányt kifognia, így ő nyerte a versenyt.

Az úgynevezett tavaszi békés halfogó versenyen már a névhez illő békés időjárás, szép napsütés, jó viszonyok fogadták a csaknem harminc horgászt. A kellemes versenyt Nikl Béla nyerte csaknem hat kilós fogásával. A második Vagyon Miklós, a harmadik pedig Rabek József lett. Összesen huszonhét kiló hal akadt horogra. A versenyt szokás szerint finom ebéddel zárták. Az egyesülete örökös főszakácsa, Nagy Gábor finom lecsós raguját követően a közösség beszélgetéssel töltötte a nap hátralévő részét.

Nem maradhattak ki a versenyzésből a gyermekek sem. Május második vasárnapján az övék volt a part. Ahogy az egyik egyesületi tag fogalmazott, tizenhárom gyermeket sikerült elcsábítani a számítógéptől a gyermek és ifjúsági horgászversenyre. A szülőkkel-testvérekkel együtt csaknem hatvan ember töltötte nagyon jó hangulatban a vasárnapot a solti Kis-Dunán. A gyermekeket friss péksüteménnyel, buktával, kakaós csigával, üdítővel várták a szervezők, s népes szurkolótábor segédkezett.

A gyermekek között Sztik Szilvia 1400 grammos fogással nyerte az első helyet jelentő kupát, de Méhes Attila és Kiss Domán Lajos is örülhetett a mérlegelés végén egy–egy szép kupának. A gyermekek mindannyian ebédet és ajándékot is kaptak. Az ideális környezetben a tavaly felújított játszótéren a verseny után is nyüzsgés volt, bizonyítva, hogy a horgásztanya környékén minden a természetben eltöltött, kulturált családi-közösségi együttlétet szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!