Dunaföldvár

2014.10.23. 08:25

Polgármesteri és testületi eskütétel

Dunaföldvár képviselő-testülete kedden tartotta alakuló ülését, amelynek első részében Lukácsi Pálné, a helyi választási bizottság elnöke ismertette a választás eredményeit. Mint elmondta, jogorvoslati kérelem nem érkezett.

L. Mészáros Irma

A város polgármestere ismét Horváth Zsolt lett. A képviselő-testület tagjai: dr. Hallai Róbert, Jákli János, Jákli Viktor, Kiss Lajos Csaba, Lipták Tamás, dr. Süveges Árpádné, Széles János és Takács Zoltán.


A képen dr. Hallai Róbert (balra), Lipták Tamás, Széles János, Horváth Zsolt, Bárdos Lászlóné dr. címzetes főjegyző, dr. Süveges Árpádné, Kiss Lajos Csaba, Takács Zoltán és Jákli Viktor (Fotó: L. Mészáros Irma)

A HVB elnöke, miután a polgármester és a képviselők letették az esküt, köszöntő beszédében a közösség érdekében végzett tisztességes szolgálatra kérte a képviselőket, olyan munkára, amelyben az összefogás, a felelősségérzet, az egymás és a város polgárai iránti tisztelet uralkodik, hogy mindenki otthonának érezze a várost, hogy élhetőbb, szebb legyen Dunaföldvár.

A polgármester programbeszédében a megkezdett fejlesztések folytatása mellett rövid és hosszú távú terveit vázolta szakterületek szerint. A képviselők döntöttek a testület új bizottsági és tanácsnoki struktúrájáról: négy bizottság fog működni, és három tanácsnok is részt vesz a munkában. Újra dr. Süveges Árpádnét választották alpolgármesternek, majd döntöttek a bizottságok tagjairól és a tiszteletdíjakról is. Ez utóbbiak összegét a képviselők helyi civil szervezetek támogatására ajánlják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!