Dunaföldvár

2015.02.12. 14:05

Rendhagyó irodalomórák a könyvtárban

Dunaföldvár - Nagy sikere van az óvodások-kisiskolások körében a Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtárban látható Janikovszky Éva kiállításnak és a hozzá kacsolódó rendhagyó irodalomórának.

L. Mészáros Irma

A kiállításon az idegen nyelvű könyveken, grafikákon kívül megtalálhatóak az író kevésbé ismert fotói, személyes tárgyai, írógépe, díjai, valamint a Bertalan és Barnabás c. művéből készült bábelőadás kellékei, és az Égi érő fű c. filmmel kapcsolatban fellelhető képek. Kivetítőről az író életével kapcsolatos adatokat, riportot, és az MTV által ritkán sugárzott filmrészletek is láthatóak.

Bertalanné Bóka Zsuzsanna könyvtáros a kiállítás egyik iskolás csoportját kalauzolja

A helyi diákokon kívül jártak már a könyvtárban az előszállási Árpád Fejedelem Általános Iskola másodikos és negyedikes diákjai. A kiállítás bemutatásán kívül filmvetítés, mesehallgatás és az ahhoz kapcsolódó játékos feladatok mozgatják meg leginkább a gyerekeket, akik nagy örömükre a Bertalan és Barnabás című mese két szereplőjét meg is sétáltathatják a könyvtárban. Hogy az élmények és az ismeretek még jobban rögzüljenek, a következő irodalomórára csoportosan megoldandó feladatokat is kapnak.

Valamennyi földvári óvodás és kisiskolás látja majd ezt a kiállítást, de előzetes bejelentkezés alapján örömmel várják a könyvtárosok a környékbeli települések csoportjait is. Február 18-ig egyébként a könyvtár nyitvatartási idejében bármikor látogatható a Janikovszky Éva életét és munkásságát bemutató tárlat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!