Dunaföldvár

2016.07.29. 17:04

Repült az asztal!

Hihetetlen, hogy mik történnek! Repülő asztal a dunaföldvári strandon! Ez nem egy bulvárcikk címe egy verekedésről, hanem egy váratlan pár másodperces természeti esemény, amely könnyen tragédiát is okozhatott volna.

L. Mészáros Irma

Kedd délután, tikkasztó nyári meleg, teljes szélcsend. Négy óra múlt pár perccel. Éppen egy fiatal anyuka érkezik a gyermekmedence közelébe két gyermekével. Árnyékos helyet keresgélve nézelődnek, hová helyezkedjenek el a füves területen. Hirtelen szokatlanul erős forgószél támad, s megemeli a nagymedence mellett az úszómester műanyag asztalát. S az repül, repül, tíz-húszméternyit a kismedence felett egyenesen a család felé. - Mintha kiszemelt áldozatok lettünk volna! - mondja az édesanya. Vigyázz!- kiáltotta, s egy gyors mozdulattaI igyekezett félrerántani és megvédeni a gyermekeit, nehogy rájuk vágódjon a hatalmasnak tűnő objektum, egy hatszemélyes asztal. Mégis kaptak belőle. A strand dolgozói mentőt hívtak, de a gyerekek szerencsére kisebb horzsolással megúszták. A fiatalasszonynak fáj a háta és a dereka.

Az egyik szemtanú szerint napernyők, gumimatracok, felfújt játékok és plédek is repültek. De az az asztal! Félelmetes volt! - mondják mindketten.

Pár másodperc az egész. Majd újra teljes szélcsend, igazi strandidő. Az édesanyába beköltözött a rettenet: mi lett volna, ha...?

Nem ilyen élményre vágytak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!