Dunaföldvár

2016.06.29. 12:55

Ruff István Zalán újabb sikerei

Dunaföldvár - Különdíjas lett a dunaföldvári Ruff István Zalán a Janikovszky Éva születésének 90. évfordulója alkalmából meghirdetett meseíró pályázaton. A tizenhárom éves fiú sokoldalú tehetsége a városnak.

L. Mészáros Irma

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Móra Könyvkiadó által szervezett rangos versenyre ebben az évben 1218 pályázó küldte be meséjét. A beérkezett pályamunkákat három korcsoportban értékelte a szakmai zsűri, Szepes Erika irodalomtörténész és Rigó Béla író-költő.

A tehetséges tizenhárom éves fiú Etelka című alkotásával lett korosztályában a zsűri különdíjasa.

A sokoldalú Ruff István Zalánról és eredményeiről már többször adtunk hírt lapunkban, hiszen kisgyermekkora óta eredményesen indult országos mese-, vers- és esszéíró, valamint képzőművészeti pályázatokon.

Tavaly például - tizenkét évesen - országos első helyezett lett számítástechnikából a nyolcadikosok között a Mozaik Országos Tanulmányi Versenyen.

Ebben a tanévben sem ez volt az egyetlen sikere. Amellett, hogy magántanulóként kitűnő eredménnyel végezte a paksi Vak Bottyán Gimnázium kilencedik osztályát, harmadik helyezett lett anyanyelvből és negyedik matematikából az országos Mozaik Középiskolai Tanulmányi Versenyen a nála két évvel idősebbek között.

Ráadásul két alkotással indult a Magyar Nemzeti Galéria Képtári történetek című pályázatán, s bár ő volt a legfiatalabb résztvevő, mindkét munkájával a döntőbe jutott. E pályázat kiírása szerint a Magyar Nemzeti Galéria tíz kiemelt műalkotásáról vártak kreatív fogalmazásokat, irodalmi parafrázisokat, amelyek a kiválasztott festményekre rezonáltak. Aki a Nemzeti Galériában jár, közel egy évig olvashatja a földvári fiú írását Poór Bertalan A család és Roskó Gábor Nézzük, mi újság a világban című festménye mellett.

A fiú sokat olvas, zongorázik, kerékpározik. Érdekli a helytörténet és a térképészet, sőt a kombinatorikus logika is. Minden, ami meg tudja mozgatni szellemét és fantáziáját.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!