Dunaföldvár

2014.08.10. 12:35

Ruhákat kaptak a helyi segítőktől

Dunaföldvár - Harmincöt család tagjai válogattak gyermek- és felnőttruhát, lábbelit, takarót, ágyneműt a segélyszervezetek jóvoltából.

Körmendi Erzsébet

Július 18-án és 19-én ruhaosztást tartott a két segélyszervezet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt dunaföldvári csoportja.

A mostani alkalmon a Gyura Péter által szervezett, Németországban gyűjtött adomány egy részéből választhattak a rászoruló családok használt ruhát, ágyneműt és gyógyászati segédeszközöket.

Egy kamion közel négy tonna rakományát közösen kapták a máltások, a Magyar Vöröskereszt dunaföldvári csoportja, de a gyógyászati segédeszközökből jutott a Napsugár Integrált Szociális Otthon lakóinak is. A helyi önkormányzat a fuvardíj finanszírozásával támogatta a programot.

Nagyon sok szülő élt a lehetőséggel és válogatott a felajánott ruhaneműk, cipők között (Fotó: Amatőr felvétel)

A dunaföldvári máltai csoport 250-300 családot támogat rendszeresen évente - zömében dunaföldváriakat, de vannak előszállási, daruszentmiklósi, solti és bölcskei rászorultjaik is, akik nagyon örülnek minden segítségnek. Ezek a családok kaptak értesítést a ruhaosztásról.

A Magyar Vöröskereszt dunaföldvári csoportja hívására végülis harmincöt család érkezett és választott gyermek- és felnőttruhát, lábbelit, takarókat, ágyneműt magának. Kuti Valéria, a helyi vöröskeresztes csoport vezetője elmondta, hogy az ágyneműn kívül nagy igény lenne konyhai eszközökre is. Szeretettel várják a hagyatékokból megmaradt ilyen jellegű adományokat.

A hétvégi segítség bizonyára jól jött a rászoruló családoknak az iskolakezdés előtt, hiszen igazán gazdag csomaggal térhettek haza a ruhaosztásról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!