Dunaföldvár

2015.02.12. 18:10

Sikeres évet zártak a Kertbarátok

Dunaföldvár - Jó hangulatú évzáró és egyben évnyitó rendezvényt tartott január utolsó napján a Dunaföldvári Kertbarátok Városvédő Egyesülete.

L. Mészáros Irma

Először megemlékeztek arról a két klubtagról, Kovács Istvánról és Simonné Terikéről, akik az elmúlt évben eltávoztak közülük.

Lipták Tamás elnök rövid beszédében értékelte a 2014. év programjait. Elégedetten állapította meg, hogy a csaknem százötven fős csoport továbbra is a város legaktívabb civil közösségeinek egyike. Nélkülük nincs majális, szüreti fesztivál, Márton-napi vagy adventi rendezvény. Sikeres volt a borversenyük, százöt pályázóval. Büszkén emlegette az elnök a budafoki testvérklub elismerő szavait, hogy ilyen vendéglátásban sehol sem volt részük. Jól szervezettek és élménygazdagok voltak a kirándulások: Olaszországba, s itthon Kecskemétre, Cserkeszőlőre, Budafokra, avagy a színházlátogatások, többek között Dunaújvárosba. A hagyományos Téli esték vendégelőadóit mindig nagy érdeklődés fogadja.

Énekesek is színesítették az estét, balról Tóth Kriszta, Sárai Szabó László és  Horváth Attiláné

Az elmúlt év nagy szervezeti átalakulást is hozott, hiszen a klub egyesületté vált. Beadták pályázatukat az önkormányzathoz, s bíznak abban, hogy gazdagítani tudják majd tevékenységüket.

Az elnöki beszámoló utáni koncerten felléptek a helyi Harmónia Zeneiskola diákjai Ruff Mónika zongorán, tanárai kíséretében Magyari Virág hegedűn; a Dunaföldvár Kultúrájáért díjjal nemrég kitüntetett Ördögszekér Táncegyesület táncosai. Szórakoztattak a Levendula Alapfokú Művészeti Iskola tassi társastáncosai, Molnár Melánia énekes, de színpadra léptek a helyi és környékbeli nóta- és dalénekesek is: Horváth Attiláné, Tóth Kriszta, Sárai Szabó László, akiket Szűcs József és Zakariás István kísért. A vacsora után hajnalig tartó tánc következett, a zenét Horváth Csaba szolgáltatta.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!