Dunaföldvár

2017.06.07. 14:20

Stafétaátadás

A dunaföldvári Magyar László Gimnázium most érettségiző diákvezetője, Nánai Levente átadta a stafétabotot újonnan választott diáktársának, Nikl Lucának.

L. Mészáros Irma

Nánai Levente, aki két és fél évig vezette a diákönkormányzatot, fontosnak tartja a jó iskolai diákéletet. Erősen kötődik az intézményhez. Édesanyja és két bátyja is ide járt, így ő szinte már a hatosztályos gimnáziumi tanulmányai megkezdése előtt emelgésnek érezte magát. DÖK-elnökké megválasztása előtt sokat dolgozott együtt az akkori vezetővel többek között a rendezvények, az iskolanap, a teaház, a gólyatábor szervezésében. Nagy öröm volt számára, hogy vezetése alatt a gólyanapot kétnapos táborrá tudta bővíteni, ehhez sikerült megnyernie Balogh Emese igazgatónőt.

 

Az idei gólyák visszajelzései azt mutatják, élmény volt számukra. Arra a kérdésre, milyen a jó diákvezető, az ambiciózus fiatalember sorolja: jó szervező- és kommunikációs készséggel rendelkezik, képes arra, hogy közvetlen kapcsolatban legyen a társakkal, de a tanárokkal is. S él benne az a szándék, hogy színesebbé és élvezetesebbé tegye a gimnáziumi éveket, s képes is tömegbázist kialakítani. Sajnálattal teszi hozzá, hogy az utóbbi időben egyre érdektelenebbek a diákok, egyre nehezebb megmozdítani őket, mert a telefon és számítógép bűvöletében sokaknak nincs igénye a közös programokra, jó beszélgetésekre, közösségi élményekre - állítja.

Levente a DÖK-vezetői tevékenységet egyfajta előgyakorlatnak is tekinti a további pályájához: vendéglátás-turizmus szakra készül, így a programszervezés, a jó munkatársi viszony kialakítása és az emberek irányítása területén megszerzett tapasztalat hasznára is válik. Utódjáról, Nikl Lucáról úgy véli, a legalkalmasabb embert választotta a diáktanács. Bízik benne, hogy nem vesznek ki azok a hagyományok, amelyek emlékezetessé teszik a gimnáziumi létet.

A kilencedikes új diákvezető, Luca családjában is több generáció járt ebbe az iskolába. Nagymamája, édesanyja is itt végzett. Jólesik, hogy érdemesnek tartottak erre a tisztségre - mondja, s örül a megbízatásnak. Az osztályban is olyan központi figura vagyok - mondja nevetve. Tavaly tagja lett a diákönkormányzatnak, s igyekezett részt venni mindenben. Most ki kell találnia, hogyan tudja megmozdítani a társakat is. A következő években vezetőként a közösség tradícióinak megőrzését, a programok gazdagítását és népszerűbbé tételét tervezi. Azon lesz, hogy ez a megbízatás ne befolyásolja a jeles-jó bizonyítványát. Hiszen a továbbtanulás a cél. Lucát érdekli a matematika, de a politika is.

 

Levente átadta a stafétabotot, Luca sok mindent tanult, tapasztalt az elmúlt egy évben, de sok feladat vár rá. A jót továbbvinni, amit lehet, javítani, s érdekes diákéletet élni - ez a fő célja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!