Dunaföldvár

2016.05.10. 15:01

Stingli doktornő elismerése

Dunaföldvár - A napokban átadták Az év praxisa a Kárpát medencében díjait hazai és határon túli háziorvosoknak és munkatársainak az Emberi Erőforrások Minisztériumában. Egyikőjük a földvári gyerekorvos, dr. Stingli Erzsébet volt.

L. Mészáros Irma

Dr. Stingli Erzsébet nemzedékek gyermekorvosa

Az eseményen dr. Beneda Attila egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár is köszöntötte a pályázókat.

- Azok, akik itt vannak, az orvoslást hivatásnak tekintik - állapította meg Béres József, az édesapjáról elnevezett cseppek gyártója. - A pályázatban nem az volt a fontos, hogy a résztvevők legyőzzék egymást: így mindenki nyert - mondta.

- A nemzet közös ihlet - idézte József Attilát Kasler Miklós professzor, aki minden évben tagja a zsűrinek. Az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy a költői közös ihlet szellemisége az idén is áthatotta a pályázatot, hisz részt vett benne a hét részre szakított ország számos képviselője. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal által meghirdetett felhívásra érkezett ajánlások közül a határon belüli legjobb tíz orvos közé beválasztották Stingli Erzsébet is, aki végül hatodik lett a közönségszavazás után - de ezt csak tényszerűség kedvéért közöljük. A díjátadón az elismerő oklevelek mellett különböző ajándékokat is átvehettek a döntősök. Az elismerésben egyébként a doktornő két asszisztense, Géczi László Balázs és Sánta Margit is részesült.

A 77 éves Stingli Erzsébet 1975 óta dolgozik Dunaföldváron, nemzedékek gyermekorvosa lett. 2007-ben adta el praxisát, de hivatásától nem szakadt el. A helyieken kívül gyógyítja az előszállási és a daruszentmiklósi gyermekeket is. 2013-ban átvehette arany diplomáját, 2008-ban Dunaföldvár Díszpolgára lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!