Dunaföldvár

2017.04.12. 17:30

Szűrések, előadások várják a lakosságot Dunaföldváron

Dunaföldvár - Április 19-én városi egészségnapot tartanak a dunaföldvári Máltai Tanodában. A főszervező Lipták Tamás és segítői célja, hogy megnyissák a városnak a Tanodát. Szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a helyiek egészségtudatos szemlélete erősödjön.

L. Mészáros Irma

A nap során 9 órától 16 óráig ingyenes szűrésekkel (a többi között hallás-, látásvizsgálattal, nőgyógyászati rákszűréssel, prosztata-szűrésteszttel, vércukor- és vérnyomásméréssel), valamint tanácsadásokkal és előadásokkal várják a helyieket a Templom u. 32. szám alatt található épületben.

Szakorvosoktól hallhatunk majd a nőgyógyászati szűrések fontosságáról, a hallásról és az érszűkületről. Lesz csoportos gyógytorna és újraélesztési bemutató a helyi mentőállomás munkatársainak segítségével. Az orvos, mentős és a gyógytornász szakembereken kívül rendőrök beszélnek az internet veszélyeiről, a tetteink következményeiről, mindarról, ami segíti a bűnmegelőzést és az áldozattá válás kockázatának csökkentését.

Napközben biogyümölcslé-kóstoló, biotermék-bemutató részesei is lehetnek a jelenlévők, s a gyerekeket kürtőskalács, ugrálóvár is várja.

Az időseket és a mozgásukban korlátozottakat - kérésükre - a támogató szolgálat kisbuszával a helyszínre szállítják. A hívható telefonszámok: 30/529-7935; 30/529-7925.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!