Dunaföldvár

2016.08.30. 18:30

Tanévkezdés a Magyar László Gimnáziumban

Dunaföldvár - Szeptemberben két új osztály kezdi meg tanulmányait a dunaföldvári Magyar László Gimnáziumban. A hatosztályos képzésben Rabóczki Ildikó tanárnő lesz a hetediket kezdő harminchárom diák osztályfőnöke, Pálffyné Sűrű Anna tanárnő pedig a húsz kilencedikes tanulóé.

L. Mészáros Irma

A Balogh Emese intézményvezetőtől kapott tájékoztatás szerint a gimnáziumi tanulók száma 260 körül alakul majd, a tantestületi törzslétszámé pedig huszonkettő. Az intézmény a következő év januárjától a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szekszárdi tankerületéhez tartozik majd, de egyelőre Pakson megmarad a KLIK tagintézménye.

Balogh Emese intézményvezető tájékoztatott a tanévkezdésről
Fotó: L. Mészáros Irma

A földvári gimnáziumban a nyár folyamán tisztasági meszelést és kisebb felújításokat végeztek az épületben. Az Áldozzunk gyermekeink tudásáért alapítvány pénzeszközéből az új tanévre a természettudományos tantárgyakhoz tartozó szemléltető eszközöket, valamint szótárakat, nyelvi játékokat tudtak vásárolni. A fenntartó intézménytől pedig még ez év márciusában harmincöt asztali számítógépet kaptak.

A tanévnyitó ünnepélyt szeptember elsején, csütörtökön reggel 8 órakor tartják az 1952 óta működő Magyar László Gimnáziumban. A tankönyvek átvétele után osztályfőnöki órákkal folytatódik az első nap. Másodikától pedig már órarend szerint kezdik a tanítást. De mindezek előtt augusztus 25-26-án gólyatáborba várták az új diákokat. A gólyák a diákönkormányzat szervezte programokkal töltötték el a két napot - ismerkedtek az iskola épületével, az osztályfőnökkel és egymással, no meg vidám perceket töltöttek együtt - játékos feladatokkal, hogy elsején az iskolapadba már ne teljesen idegenként üljenek egymás mellé a diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!