Dunaföldvár

2015.03.26. 16:14

Munkanélküli lányok, asszonyok szereztek képesítést

Dunaföldvár - Sikeresen levizsgázott az a tizennégy lány és asszony, akik Dunaföldváron a téli közfoglalkoztatási program keretében indult tanfolyamon textiltermék-összeállító szakképzésen vettek részt az elmúlt három hónapban.

L. Mészáros Irma

Mint korábban megírtuk, az Európai Szociális Alap Befektetés a jövőbe pályázat finanszírozásával indult képzés a dombóvári Esterházy Miklós Szakképző Iskola szervezésében, de a földvári szakiskolában valósult meg.

A tanfolyam résztvevői regisztrált munkanélküliként kerültek a programba. Háromszáz órában tanulták a női szabó szakképesítés egy részét. Március 14-én mindannyian sikeresen letették a központi írásbeli és gyakorlati vizsgát, s így OKJ-s részszakképesítést adó szakmai bizonyítványt kaptak.

Amint Studer Ferencné, a vizsgabizottság elnöke értékelésében elmondta, a rövid képzési idő dacára a hallgatók jól teljesítettek. Elméleti tudásuk közepes, de gyakorlati munkáik szépek Ketten jeles, heten jó minősítést kaptak. Vizsgamunkáik alapján a legjobbakat bátran ajánlaná az elnök asszony varrodai munkára. Köszöntő beszédében további tanulásra biztatta az asszonyokat, hiszen a szakma többi részterületét is érdemes lenne elsajátítaniuk.

A bizonyítványra várva hallgatják az értékelést a tanulók, akik sikerrel teljesítették a feladatokat

Csizmadiáné Mihálovics Magdolna tagintézményvezető -helyettes, a képzés felelőse még hozzátette, hogy ez a bizonyítvány tartást is adhat nekik. Bár nehéz volt iskolapadba és varrógép mögé ülni, nem adták föl. Ezért most büszkén mutathatják gyermekeiknek a kapott bizonyítványt.

A bázisiskola felnőttképzési felelőse, Kovács Károly elmondta, hogy maximálisan elégedettek a dunaföldváriak tevékenységével. A központi monitoring vizsgálaton az iskolában mindent (a helyszínt, a dokumentációt, a személyi és tárgyi feltételeket) rendben találtak. Úgy véli, használható tudást és készséget sajátítottak el a képzésben részt vett asszonyok. A földvári iskola az előző évben már tapasztalatot szerzett a felnőttképzésben: az alapkompetencia-fejlesztési programban huszonnégyen vettek részt, a település-karbantartó képzésben pedig tizenketten szereztek részszakképesítést.

Az asszonyok kissé meghatódva vették kezükbe a keményfedelű OKJ-s bizonyítványt, s megköszönték a tanárok, a szakoktató Tóth Józsefné és Csizmadiáné Mihálovics Magdolna segítőkészségét, türelmét. Sokat tanultak, s nem csak a varrás tudományából. Sok jót kaptak az elmúlt hetekben, s ez az útravaló talán még fontosabb lehet az önbizalmuk erősítésében.

Nehéz volt, de megcsináltuk. Talán egy kicsit még hiányozni is fog az iskola mondják kis mosollyal az eredményhirdetés utáni beszélgetéskor, s hozzáteszik: Csak jó lenne munkát is találni!




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!