Dunaföldvár

2016.07.20. 12:50

Ingyenes programok sokasága a fogadta az érdeklődőket a várudvarban

Dunaföldvár - Családi nappal ünnepelte működésének tizedik évfordulóját a múlt kedden a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Támogató Szolgálata Dunaföldváron.

L. Mészáros Irma

A Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálattal közösen szervezett ingyenes programokra sokan érkeztek a várudvarra, ahol a gyermekeknek Appelshoffer János néptáncművész és Appelshofferné Rabóczki Anikó táncpedagógus tartott táncházat, amelyen Nagy Zoltán zenélt. Molnárné Miklán Jolán vezetésével pedig kézműveskedhettek a vállalkozó kicsik: nemezeltek, kosárkát fontak, fonalcicát készítettek. Sokan vártak a tetoválásra és arcfestésre, nagy volt a forgalma az ugrálóvárnak is. Amíg a gyermekek tevékenykedtek, játszottak, addig a szülőknek az Ispánházban Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató tartott rendkívül érdekes előadást A sikeres nevelés titka az érzelmi intelligencia fejlesztése címmel.

A remek hangulathoz és a gyermekek öröméhez hozzájárult a Márton Zoltán vállalkozó által finanszírozott rétes és fagylalt, illetve a Vár Étterem által kínált limonádé.

Lipták Tamás (jobb szélen) a működését tíz éve kezdő Támogató Szolgálat vezetője

Lipták Tamás, a Támogató Szolgálat vezetője elmondta, tíz évvel ezelőtt azért kezdhette meg működését Dunaföldvár-Bölcske-Madocsa településeken ez a szociális ellátó intézmény, mert rendkívül aktív segítő munkát végzett a Jákli Viktor vezette földvári önkéntes máltai csoport. A Támogató Szolgálat a fogyatékkal élők életét segíti. A tevékeny szeretet elvét követve mindig nyitott ajtó fogadja a Duna utcai házban a hozzájuk kopogtatókat. Segítséget nyújtanak a hivatali ügyintézésben, az egészségügyi és szociális szolgáltatások igénybevételében, gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök beszerzésében, a szállításban, hiszen akadálymentesített kisbusszal rendelkeznek.

A négy fővel működő intézmény állami fejlesztési pénzforrásból gazdálkodik, a bázisként szolgáló házat az önkormányzat bocsátotta rendelkezésükre. Igyekeznek kihasználni minden pályázati lehetőséget is. A mostani jubileumi családi naphoz például a Kultúra mindenkié pályázaton százhetvenötezer forintot nyertek. Ezzel hozzájárultak, hogy a napot záró nagyszerű Muzsikás családi koncerten a gyermekek ingyen vehessenek részt.

Nem tartottak formális ünnepséget, de szinte valóra váltották dr. Pécsi Rita szavait: a gyermekek személyiségfejlődéséhez sok örömös helyzetet kell teremteni, közös tapasztalatot kell szerezni. A gyermekek és szülők által megélt élmények, örömök, az elégedettség és a jó hangulat tette igazán ünneppé ezt a hétköznapot.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!