Dunaföldvár

2015.10.09. 16:34

Új kötet született: Csepeli, a lélekvéső

Dunaföldvár - Csütörtökön a dunaföldvári városháza dísztermében tartották a Csepeli, a lélekvéső című új könyv bemutatóját.

L. Mészáros Irma

A kötetet, amellyel az idén hetvenéves fafaragó nép iparművészt köszöntötték, s amelyben az alkotó negyvenöt éves pályája is kirajzolódik, Lukácsi Pál és Lukácsiné Mészáros Irma, lapunk munkatársa szerkesztette. A hangulatos rendezvényen szép számú közönség vett részt, nemcsak helybéliek, de jöttek Dunaújvárosból, Mezőfalváról és Rácalmásról is. A beszélgetésben szó volt Csepeli István pályájáról, motívumairól és alkotáslélektani kérdésekről is. A több mint száz tárgyfotót is tartalmazó könyvben többek között néprajzkutató és művészettörténész, csillagász és szobrász, valamint több alkotótárs is méltatja a Dunaföldváron élő Népművészet Mesterét, akinek életműtárlatát ez év elején a dunaújvárosiak is láthatták az Intercisa Múzeumban. A könyvbemutatón fellépett a fiatal tehetséges dunaföldvári hegedűs, a Rajkó Talent diákja, Mendi Milán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!