Dunaföldvár

2015.01.15. 14:55

Újabb bemutató az iskolában

Dunaföldvár - Folytatódik a módszertani programokat bemutató képzés, amelyet a nyertes pályázatok eredményeként tartanak a Beszédes József Általános Iskolában.

L. Mészáros Irma

A Mentoráló intézményi működés kialakítása elnevezésű pályázat keretében az érdeklődő és a programokat adaptálni szándékozó iskolák műhelyfoglalkozásokon ismerkedhetnek meg a Kutiné Péter Ilona vezette családi délutánok az iskolában, illetve a Vácz Istvánné irányította mértékváltás kézszorobánnal elnevezésű programok tartalmával. Az előbbi a tanulók-szülők-pedagógusok együttműködéséről szól, az utóbbi a mértékváltás logikájának, technikájának megértésében, az átváltás folyamatában segíti a kisdiákokat.

Vácz Istvánné és egykori tanítványa: balról Vácz Istvánné, Szeleczky Vivien Rózsa,Gergely Nikolett,Neubauer Szilvia, Zsinkó Beáta Berki Cintia, Szenek Dorina, Tóth Ágnes, Borbély Tamás, Csizmadia Katalin, Reiner István

A januári találkozóra azokat az egykori kisdiákokat hívta meg Vácz Istvánné, akiknek évekkel ezelőtt a mértékegység-váltást a kézszorobán módszerrel tanította. A mai ötödikesek és a középiskolások, akik Dunaföldvár, Dunaújváros és Székesfehérvár középiskoláiban tanulnak, egyértelműen állítják, hogy jól használható a kézszorobán. Elsősorban a fizikapéldákban nyújt segítséget. Gyorsabban és biztosabban oldjuk meg az átváltásokat - mondja Tóth Ágnes gimnazista. A többiek azt is elárulják, hogy a kezüket észrevétlenül is használják, úgy beléjük ívódott a módszer.

Kutiné Péter Ilona a családi délutánok dokumentációjáról beszélt a pedagógusoknak. Ehhez szép fotókiállítást és az eseményeket rögzítő albumokat mutatott be. A foglalkozás vezetője a kézműves technikákhoz kapcsolódó gazdag szakirodalmát is szemléltette. Ez alkalommal sem maradhatott el egy újabb technika megismerése: a textilszobrászat (paverpol) lépéseit Dobrovicsné Nagy Rita szülőtől leshették el a résztvevők. A lelkes tanítónők szemmel láthatóan élvezték az alkotást. Megőrizték gyermeki nyitottságukat és játékosságukat. Nyilván ezért jó tanítók.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!