Dunaföldvár

2015.07.07. 13:19

Újra iskolapadba ülnek

Dunaföldvár - A Magyar László Gimnázium és Szakiskola szeptembertől ismét indít esti tagozatos gimnáziumi osztályt.

L. Mészáros Irma

A több évtizedes felnőttoktatási tapasztalattal rendelkező, jó légkörű, családias iskola hároméves képzést indít, heti három tanítási nappal. Az első évben két év anyagából vizsgáznak a hallgatók. Az iskola nem kér tandíjat, s ingyen biztosítja a tankönyveket, atlaszokat is.

Az idei tanévben az összevont első két osztályt tizenhárman végezték el. Köztük Kovácsné Horváth Mária, aki több év kihagyása után iskolapadba kerülve úgy véli, sokat jelent a tanárok személyisége, valamint hozzáállása. Jól képzett és segítőkész pedagógusokat kaptak, akik rugalmasak, ha a diák valami családi vagy munkahelyi probléma miatt az adott időpontban nem tudja megírni a dolgozatot. Az osztály is jó közösséggé kovácsolódott, egyeztetik, megosztják a teendőket, segítik és biztatják egymást. A diákok között akadnak húsz év körüliek, de jó néhányan már a negyvenes éveikben járnak.

Mindannyian bíznak a sikeres érettségi vizsgában, de a továbbtanulásukat is tervezik. Biztató, hogy a korábbi évfolyamok legjobbjai közül akadt, aki egy-egy főiskola vagy egyetem nappali tagozatán folytatta tanulmányait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!