Dunaföldvár

2014.07.17. 18:10

Újvárosi sportiskolások látogatóban

Dunaföldvár - Szupercsapat, sárkányok, gorillák és csillagok vették birtokukba a dunaföldvári Beszédes József Vízitúra Sportklub táborhelyét július 10-én.

L. Mészáros Irma

Nem filmforgatás volt, bár sokat kattogott a fényképezőgép, hanem a Dunaújvárosi Sportiskola első osztályt végzett úszói és szüleik érkeztek a Duna-partra. A gyerekek a négyhetes edzőtábor zárásaként a jutalomnapot töltötték Dunaföldváron edzőik és szüleik társaságában.

Mint ahogy a program szervezője, Őri-Paczolai Györgyi edző elmondta, már hat éve van kapcsolatban a dunaföldvári Vízitúra Sportklubbal s vezetőjével, Linka Jánosnéval.

- Ideális hely ez egy ilyen családi szabadidős programnak. Közvetlenül a Duna mellett, mégis zárt területen, gyönyörűen karbantartott terepen és jól felszerelt csónakház közelében nagy élmény együtt tölteni a napot gyermeknek, felnőttnek egyaránt - mondta a tréner, aki már a harmadik generációt hozza ide.

- Az edzőtábor kemény munkát követelt a gyerekektől, hiszen napi két edzést tartottunk. Az eredmény nem is maradt el: technikailag sokat fejlődtek, a háziversenyen szépen javítottak az eredményeiken. Tehát megérdemlik ezt a mostani kikapcsolódást - teszi hozzá Őri-Paczolai Györgyi.

A játékos szellemi vetélkedőn, illetve vidám mozgásos feladatokban hétfős gyerek felnőtt összetételű csapatok mérték össze tudásukat. De a földvári sportklub szakembereinek irányításával természetesen hajóba is szálltak, s kajakoztak a Dunán. Mire a kis csapatok visszaértek, már készen volt az anyukák által készített finom paprikáskrumpli. Az ilyen együttlét célja a közösségkovácsolás is. A gyerekekről a csapatok sorsolásakor lehetett érezni, hogy már jó a viszonyuk egymással, de a szülők is fontosnak tartják, hogy megismerjék azokat, akiknek a gyerekeivel hosszú éveket tölt majd el az ő fiúk-lányuk.

A szervezőn kívül Szellákné Dubniczki Erzsébet edző és Gál Zita nevelő gondoskodott arról, hogy élménygazdag legyen ez a nap.

Vajai Zsuzsanna, valamint a dunaföldvári vízitúrások közül még páran pedig jó házigazdaként segítették a dunaújvárosi csoportot, hogy megérezzék, nem a megtett kilométerek, hanem a programok, a hangulat és persze a szervezés tesz felejthetetlenné egy-egy ilyen kirándulást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!