Dunaföldvár

2016.12.28. 15:55

Ünnepi segítség rászorulóknak - Meleg ételt és csomagot osztottak

Dunaföldvár - Az ünnepi időszakban sokféle segítséget kaptak és kapnak a rászoruló családok Dunaföldváron. Ehhez a Vöröskereszt, a Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezete, az önkormányzat, cégek és civilek nyújtottak segítséget.

L. Mészáros Irma

A rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyermekek részére - amennyiben a szülők igényelték - ingyenes étkeztetést biztosítottak december 22-23-án a Beszédes József Általános Iskola étkezdéjében. December 27-től 30-ig, illetve január 2-án pedig az Alapszolgáltató Központ Duna utcai székházában várják ebédre a gyermekeket.

Horváth Zsolttól, Dunaföldvár polgármesterétől kapott információnk szerint melegétel-osztással és csomagosztással is igyekeztek szebbé tenni a szükséget szenvedő családok ünnepét. December 23-án kétszáz adag meleg ételt főzött az érintettek részére Dávid István, az egyik helyi étterem tulajdonosa. Székelykáposztát és diós-, mákos bejglit kaptak a segítségre szorulók, s a bőven mért adagokból juthatott szentestére is. Tartós élelmiszerekből adománycsomagot is vihettek haza az érintettek.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi önkéntes csoportja 210 helyi és 60 környékbeli rászoruló családnak osztotta szét az Adni öröm akcióból származó tartós élelmiszereket Fotó: Amatőr felvétel

A csomagok között voltak azok is, amelyeket a Beszédes József Általános Iskola diákjai és szüleik adományaiból kaptak. Az ételosztás napján működő nappali melegedőben egész nap egészségügyi szűrést végeztek a vöröskeresztesek, illetve a betérőknek meleg tea, zsíros kenyér, zöldhagyma is jutott, ez utóbbiból - Széles János jóvoltából - még elvitelre is. Az adományozás, ételosztás a Magyar Vöröskereszt földvári csoportja, az önkormányzat és az adományozók összefogásával valósult meg. A polgármester köszöni mindenkinek, aki hozzájárult a jótékonysági akcióhoz, többek között Kuti Valéria, Jákli Viktor és Jákliné Pivárszki Szilvia, Kertész Gábor és Kertész Zoltán, valamint a Pék Pont és a helyi bioetanolgyár kollektívája.

Az ünnep előestéjén a dunaföldvári mentőállomás munkatársai és a vöröskeresztes önkéntesek Simon István nyugalmazott református lelkésszel közösen látogatták meg a Szent András Otthon lakóit, hogy egy közös imádkozással és kis meglepetéssel (édességgel, almával, csomaggal) ajándékozzák meg a család nélkül, az otthonban élő idős embereket.

Öt napon át gyűjtötték a város egyik élelmiszer-áruházában az adományokat az önkéntesek

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi önkéntes csoportja 210 helyi és hatvan környékbeli (daruszentmiklósi, bölcskei, előszállási, solti) rászoruló családnak osztotta szét az Adni öröm akcióból származó tartós élelmiszereket, amelyeket öt napon át gyűjtöttek a város egyik élelmiszer áruházában.

Az 1200 kg adományt még kiegészítették saját raktárkészletükből vett termékekkel. Az egyenként nyolc kilogramm súlyú csomagban egyebek között liszt, cukor, rizs, olaj, disznózsír, füstölt szalonna, konzerv és szaloncukor volt, de meleg sál, fűszerek, tejpor, filteres tea is került bele. A gyerekeknek átadták a német máltai testvércsoporttól, Niederaibachból kapott ajándékokat, játékokat, könyveket.

A gyűjtésben és a csomagok összeállításában a máltai önkénteseken kívül segítettek a cserkészek, a Meridián tornaklub tagjai. A sok-sok adományozó és a segítők összefogásából kicsit szebb lett csaknem háromszáz, szükségben élő család ünnepe.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!