Dunaföldvár

2015.05.27. 15:42

Vártárlatok

Dunaföldvár - A múzeumi világnap alkalmából általános iskolás és gimnazista diákoknak mutatták be a Vármúzeumban és Ispánházban található kiállításokat.

L. Mészáros Irma

A földvári gyökerű Krauss Péter dombóvári óragyűjtő szenvedélyének titkaiba avatta be a gyerekeket, Bakos András grafikus pedig az alkotói folyamatról, a gondolatok művészi kifejezésének lehetőségeiről beszélt, s arról, mit figyeljenek a fiatalok, amikor egy-egy képzőművészeti alkotással találkoznak. Bakos András nemrég nyílt Gondolatok című kiállításával teljessé vált a várbéli kiállítóhelyek kínálata. A Fafaragó Galériában a hetvenéves Csepeli István fafaragó népi iparművésznek, a Népművészet mesterének míves alkotásait láthatják az érdeklődők. Az állandó tárlaton a Dunaföldvár mezőváros című helytörténeti anyagban pedig a hagyományos életformát mutatják be. A Vármúzeumban az Elfelejtett órákon kívül Sárdy Jánosnak, a híres énekessé lett egykori földvári kántortanítónak állítanak emléket. Az emeleti termekben pedig a Rákóczi szabadságharc eseményeit, a legendás kuruc generális, Vak Bottyán történelmi tetteit idézik meg.

Egy jeggyel valamennyi kiállítás látogatható. De az előzetesen bejelentkező családok, csoportok kalandos hőspróbán is részt vehetnek, telefon: (75/ 541 000).




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!