Dunaújváros

2012.08.28. 08:46

Leépítés a vasműnél: az év végéig nyolcszáz dolgozót menesztenek

Dunaújváros - Mintegy nyolcszáz munkavállaló tevékenységének kiszervezését, ezen belül is a nagy múltú Lőrinci Hengermű bezárását tervezi a vasmű menedzsmentje.

Munkácsi Imre

A csoportos létszámleépítés tervezetét augusztus közepén kapták meg véleményezésre az ISD Dunaferr Zrt.-nél működő szakszervezetek és üzemi tanácsok. Ezek szerint a munkáltató  a tulajdonosi elvárásoknak történő megfelelés érdekében  szolgáltatások és tevékenységek kiszervezéséhez kérte a szakszervezetek és üzemi tanácsok véleményét.


A korábban már megjelölt tolmács és fordító szolgáltatáshoz most a létesítményi tűzoltóság és biztonsági diszpécserszolgálat, a kisteherautók és a hozzájuk tartozó gépkocsivezetők, valamint a PR-tevékenység kapcsolódik, ami  a szerkesztőségünk birtokába került dokumentum szerint   összesen 84 munkahelyet érint. Ehhez jön a december 1-jével bezárni tervezett Lőrinci Hengermű 256 fős munkavállalói állománya. Az év végéig végrehajtani kívánt  csoportos létszámleépítések összlétszáma  a szakszervezeteknek megküldött  tájékoztatás szerint mintegy nyolcszáz főt jelent.



Az ebben a körben fel nem sorolt, de pontenciálisan érintett mintegy 460 vasműs valószínűsíthetően abból a szellemi állományú munkavállalói  körből kerül majd ki, akikre vonatkozóan még tavaly született meg a létszám-optimalizációt célzó döntés.
Mint Borbély Zoltántól, a ISD Dunaferr Zrt. vasasszakszakszervezeti és üzemi tanácsi elnökétől megtudtuk, az érdekvédelmi szervezetek  és az üzemi tanácsok  nemtetszésüknek adtak hangot véleményükben, és számos kérdést fogalmaztak meg a kiszervezésekkel kapcsolatban. Ezeket hétfőn az üzemi tanácsok ülésén fel is tették a megbeszélésen résztvevő Evgeny Tankhilevic vezérigazgatónak és Serhiy Klyuchkin humánerőforrás vezérigazgató-helyettesnek, valamint Csík Józsefné személyzeti igazgatónak, ám mert a válaszok nem voltak kielégítőek, a felek a tárgyalások folytatásában állapodtak meg.
Lapunk kérdésére Várkonyi Zsolt PR-főosztályvezető nem kívánta kommentálni az információkat, Csík Józsefné, mivel házon kívül sikerült elérnünk, keddre ígért tájékoztatást a cégvezetés elképzeléseiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!