Dunaújváros

2012.08.30. 07:31

Olivér élményekkel dacol a gyilkos kórral...

Dunaújváros - Bauer Olivér nagyfiú lett. Óvodás korában írtunk róla utoljára. Azóta is küzd a neuroblasztromával, és szeptemberben már harmadik osztályt kezdi.

Körmendi Erzsébet

Olivér akkorát nőtt, hogy  alig ismertük meg tegnapelőtt  az Útkeresés Segítő Szolgálat nyárbúcsúztató  rendezvényén. A cserfessége is alább hagyott az elmúlt  években, amit annak tudunk be, hogy  közelít a kiskamasz korhoz. Három évvel ezelőtt örömmel teljesítettük a kérését - most örülünk a viszontlátásnak.

A fiúról 2009 nyarán  írtunk először: neuroblasztromája van, ami az idegsejtek rosszindulatú rákos megbetegedése. Óvodásként nagy álma volt, hogy eljusson a tűzoltóságra. A  DH elintézte, megszervezte, elkísérte Olivért, és vele együtt örülhettünk, amikor az emelőkosaras járműből tekintgetett lefelé. A fiú szeptember 18-án lesz kilenc esztendős, és  hároméves kora óta küzd a súlyos betegséggel. Édesanyja meséli, hogy tavaly például nagyon visszaesett, szinte állandóan a Tűzoltó utcai gyermekklinikán voltak, rengeteget hiányzott az iskolából. De jó tanuló, sikerült felzárkóznia annyira, hogy nem kell évet ismételnie - jövő héten kezdi a harmadikat a Gárdonyi iskolában.  Nagyon várja az iskolakezdést, találkozni  akar az osztálytársaival, a barátaival. A Játékfesztiválon is átnézte a maradék tankönyveket, történelmi és  környezetismereti témájút választott magának, mert azt kedveli, és matematika  is volt egy pár a stócban, mert az a legnagyobb kedvence.

Meséli, hogy alapítványi segítségekkel számos tábori élménnyel gazdagodott az elmúlt években. Járt a finnországi Mikulásnál,  Disneyland-ben és nemrég Írországban is. Minden érdekli, mindenhova elmegy, ahova csak lehet.
Talán a megszerzett élményekkel dacol a gyilkos kórral, nem hagyja, hogy eluralkodjon rajta a betegség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!