Dunaújváros

2012.11.04. 06:37

FKC-Kohász: fehérvári siker a rangadón

Székesfehérvár - Elmaradt az újvárosi csoda, a Fehérvár KC ellen nem tudta megismételni az FTC ellen nyújtott játékát a Dunaújvárosi Kohász. A megyei rangadón az FKC második félidei kiváló védekezésével szemben nem volt ellenszerük.

Káldor András

Fehérvár KC – Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia 29-19 (15-11)
Székesfehérvár, 800 néző

Vezette: Natkai, Szalay
Fehérvár KC: SZIKORA – AZARI 5, Emberovics 2, TILINGER 8 (3), Horváth B., Németh K.,VASZARI 6 Cs:Trimmel (kapus), SITI E. 3, RÁDL 4, Zsigmond V. 1  
Edző: Pål Oldrup Jensen

Dunaújváros: Knezovic – Bódi 4 (1), Vadász, FERLING 9 (2), Takács D. 1, Takács F. 1, Kővári Cs: Gáspár 1, SÁNTA 2, Berta 1, Gera, Orbán L.,
Edző: Mátéfi Eszter

Az eredmény alakulása: 6. p.: 4-1, 12. p.: 6-5, 18. p.: 7-8, 24. p.: 12-10, 28. p.: 14-11, 34. p.:16-12, 40. p.: 18-14, 46. p.: 22-16, 52. p.: 24-17, 58.p.: 27-17. 

Kiállítások: 8 illetve 12 perc
Hétméteresek: 4/3 illetve 4/3

Kis híján a frászt hozta a vendég szurkolókra Ferling Bernadett a találkozó 3. percében. Egy ütközésnél a bokájához kapott, és bizony Bába Mihály masszőr, és némi érzéstelenítő hathatós segítsége kellett ahhoz, hogy a rutinos átlövő folytatni tudja. Szükség is volt a játékára, mert nélküle nehezen tudták volna magukat lőtávolon belül tartani piros-fehérek. Az első félórában hatszor talált be Szikora Melinda kapujába. A túloldalon jól kezdett az FKC, aztán jött a már egy ideje tapasztalható, menetrendszerinti hullámvölgy, ez pedig azt eredményezte, hogy nemcsak kiegyenlítette négygólos hátrányát a Kohász, hanem átvette a vezetést is. Ekkor úgy tűnt, nagyon hiányzik a fehérváriaknál a sérüléséből lábadozó Triscsuk Krisztina, és csupán Tilinger Tamara volt az, aki a hátán vitte csapatát.

Nem unatkoztak a szurkolók, ha színvonalában nem is érte utól az előző évek rangadóit a találkozó, a küzdelem feltétlenül méltó volt a két Fejér megyei gárda összecsapásaihoz. A szünet után felfokozott hangulatban, rendkívül idegesen játszott mindkét csapat. Agresszívan - néha túlságosan is – védekezett a Kohász, ám azt már nem tudták megakadályozni, hogy fokozatosan átvegye az irányítást az FKC,és a 46. percre hatgólos előnyt kovácsoljon. Igaz, ehhez kellett az is, hogy korlátlan úr legyen kapuban Szikora Melinda, és a többiek teljesítménye is ugrásszerűen javuljon. Azt sem szabad elfelejteni, hogy hiába próbált meg több variációs lehetőséget Mátéfi Eszter, lányai lényegében 12 percen keresztül eredménytelenek voltak, és ez már túlságosan nagy luxus volt a feljavuló hazai együttessel szemben, amely ilyen különbséggel is teljesen megérdemelt győzelmet aratott.


MESTERMÉRLEG:

Pål Oldrup Jensen: - Nagyon nagy eredmény számunkra, hogy tíz góllal le tudtunk győzni egy olyan csapatot, amely a Ferencváros ellen döntetlent játszott. A védekezésünket emelném ki, ez volt idáig a legjobb az idényben, de igazi csapatmunka gyümölcse volt ez a győzelem. 

Mátéfi Eszter: - A mai FKC a játék minden elemében felülmúlt bennünket, védekezésben, támadásban és taktikában egyaránt. Nekem az fáj a legjobban, hogy akaratban is. Ezen a meccsen nem volt veszíteni valónk, ám nyomaiban sem tudtuk megismételni a Fradi elleni teljesítményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!