Dunaújváros

2014.09.17. 16:40

Ne dobják ki a látszólag már hasznavehetetlen kupakokat!

Dunaújváros - Lehet készülni a jótékony célú műanyagkupak-gyűjtő akció folytatására! S licitálni is lehet a neten.

Pekarek János

Tovább folytatódik a segélyakció városunkban is: a szervező, Ködmön Anita, aki már többször is meghirdette a műanyagpalack-kupak gyűjtő akciót az egyik Béke-városrészi nagyáruháznál, most (tanulás és munka mellett) az interneten zajló árverésre koncentrál. Leginkább azért, hogy ezzel időt hagyjon a segíteni szándékozóknak nagyobb mennyiségű kupak összegyűjtéséhez.

Mint írtuk: az akciót egy budapesti, nyolcéves kislány, Szikszai Szintike megsegítésére indította el a gyerek édesanyja. Szintike születésétől súlyos, naponta akár nyolcszor is jelentkező epilepsziás rohamokkal küzd. Operációval segíthetnének rajta – Bécsben, de a műtét költsége 3,8 millió forint. Ezt próbálja összeszedni az anya a kupakok árából és az internetes közösségi oldalon meghirdetett árverésből.

A helyi szervező, Ködmön Anita a fővárosban, a beteg Szintike ágya mellett. Fotó: Amatőr felvétel

Az árverésre jólelkű dunaújvárosiak is felajánlottak már tárgyakat. A DPASE futballcsapatának tagjai által dedikált focilabdát már meg is vették, és szépen gyűlnek a licitek Ferling Bernadett kézilabdázó mezére is. Egy olvasónk pedig a régi, Radulovics Bojána által is fémjelzett csapat tagjainak aláírásával díszített trikót is felajánlott az ügy érdekében.

Ám a pénz még nincs együtt, holott októberben lehetne Bécsbe utazni...

Már csak ezért is folytatódik az akció, Dunaújvárosban is! Kupakból az eddigi gyűjtőnapokon már több száz kilót adtak össze földijeink, akik még önként és ingyen segítettek a zsákok Budapestre szállításában is. Várhatóan a jövő héten pedig újra kupakgyűjtő nap lesz a Béke körút mellett...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!