Dunaújváros

2015.11.02. 14:15

Szakmák története a téma

Dunaújváros – A Dunaferr Szakközép-és Szakiskola immár nyolcadik alkalommal rendezi meg iskolai történelmi versenyét a héten. Erre a felkészítő előadásokat szerdán rendezik meg az intézményben.

Gallai Péter

A hagyományok szerint vagy a magyar történelem valamely korszakát jelölik meg feladatként a diákok számára a verseny kiírói, vagy egy témát járnak alaposan körbe a megmérettetés során. Az idei eseményen „szakmáink történetét" veszik górcső alá. A megmérettetésre összesen huszonnégy iskolai csapat jelentkezett, akik először felkészítő előadásokat hallgathatnak meg, ezzel is segítve őket a megmérettetés előtt.

Ezeket november 4-én, szerdán reggel 8 órától a központi épület előadójában tartják meg.

Ekkor Sepsi Andrea – A magyarországi gépészet. Molnár Péter – Az elektromosság magyar újítói, feltalálói. Orosz Csaba tűzoltóparancsnok a hazai tűzoltóságok történetéről. Dukai Mária – A magyar csendőrség története. Hrozik Éva – A rendvédelem az államalapítástól napjainkig címmel tart előadást.

A versenyzők ezt követően előválogatón vesznek részt december 2-án, majd az iskolai döntőt december 8-án rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!