Dunaújváros

2016.10.20. 18:38

25 éve írta a Dunaújvárosi Hírlap: A fürdőszolgáltatás vesztesége nem fizethető

Dunaújváros - Mi lesz az uszodával? Kövérednek az önkormányzatok: háromezerrel több alkalmazott. Ivóvízgond.

Pekarek János

Nem mondhatunk le róla - így kezdődött elődünk, A Hírlap elsőoldalas vezető cikke huszonöt évvel ezelőtt, 1991. október 22-én. - Felavatásakor mindannyiunk büszkesége volt a városi uszoda. A jövőre vonatkozó aggodalom nem ok nélküli, hiszen a közgyűlés nemrég áldását adta az uszodát is üzemeltető Víz- és Csatornaművek zártkörű részvénytársasággá szervezésének előkészületeire. A fürdőszolgáltatás vesztesége ezentúl nem finanszírozható a távhőszolgáltatás nyereségéből.

Nehéz a válás: kövéredő önkormányzatok. Az önkormányzatok háromezerrel több közalkalmazottat foglalkoztatnak, mint korábban a tanácsok, ez tarthatatlan és indokolatlan - hangsúlyozta Verebélyi Imre, a Belügyminisztérium államtitkára.

Veszélyben van Magyarország egyik legfontosabb ivóvíznyerő területe, az Ercsinél lévő Duna-parti kavicsterasz, mert a százhalombattai kőolajfinomítónál hihetetlen mennyiségű szénhidrogén-származék jut a talajba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!