Dunaújváros

2017.01.16. 18:15

25 éve írta a Dunaújvárosi Hírlap - Változások jöttek

Dunaújváros - Költségtérítést adtak, szobrokat vittek. Részvényes társaságot alakítanának az elemgyárból.

Pekarek János

Szobrok mennek, tiszteletdíjak jönnek - írta címlapján huszonöt évvel ezelőtt, 1992. január 17-én elődünk, A Hírlap. - Gyakorlatilag vita nélkül hagyta jóvá a városi közgyűlés a döntést a képviselők és a bizottsági tagok számára a költségtérítési átalányt. Miként vita nélkül hagyta jóvá a kulturális bizottság indítványát Kiss István Felszabadulási emlékművének elbontására, ifjabb Koffán Károly Városháza téri tűzzománc dekorációjának, Kovács Ferenc Ságvári szobrának és Cyránski Mária Ho Si Minh bronzplakettjének múzeumi megőrzésére vonatkozó javaslatát.

Környezetvédő és energia-megtakarítást elősegítő berendezéseket szereltek fel egyelőre négy darab dunaújvárosi helyi járatos autóbuszra a Volán szervizállomásánál.

Részvénytársasággá célszerű átalakítani a Ferrobeton vállalatot. Erről döntött a dunaújvárosi építőanyag ipari cég vállalati tanácsa, elfogadva Varga Imre gyárigazgató előterjesztését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!