Dunaújváros

2013.02.15. 18:38

A boldog kilencvenéves

Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntötte kilencvenedik születésnapján a dunaújvárosi Balogh Sándorné Ilonka nénit.

Ilona néni örömmel fogadta Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester jókívánságait pénteken délelőtt, majd Tóthné Záhorszky Margit a személyügyi és munkaerő-gazdálkodási igazgatóság vezetője átadta az ünnepeltnek a miniszterelnöki emléklapot. Ilonka néniék nyolcan voltak testvérek. Szülei "kordésok" voltak, vagyis fuvarozással, szállítással foglalkoztak. A szépkorú asszony '62-ben költözött férjével Dunaújvárosba. Élete a családról szólt: tíz gyermeket neveltek fel, köztük nyolc édes- és két féltestvér van - sokáig a gyermekekkel volt otthon háztartásbeliként. Később a vasmű radiátorüzemében dolgozott, onnan is ment nyugdíjba. Régen nagyon szeretett hímezni, most 17 unoka, 8 dédunoka színesíti hétköznapjait. Ilonka néni jó egészségnek örvend, a lányáéknál él, ők gondoskodnak róla nagy szeretettel.

 



Ilona néni örült a köszöntésnek, virágcsokornak, ajándéknak (Fotó: Lázár Zsolt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!