Dunaújváros

2013.01.29. 16:41

A dobogó tetején, Mészöly Miklós emlékére

Harmadik alkalommal rendezték meg január 17-én Szekszárdon a Mészöly Miklós országos vers- és prózamondó versenyt, ahol Kovács Balázs, a Pannon Oktatási Központ kilencedik osztályos gimnáziumi tanulója ifjúsági kategóriában képviselte iskoláját.

Szulik Ákos

"Aki a mesét egy hallásból ugyanígy elmondja, ügyesebb, mint én." - fejezte be rekeszizomdolgoztató monológját Kovács Balázs, a Pannon Oktatási Központ kisdiákja, aki a Mészöly Miklós emlékére Szekszárdon szervezett országos megmérettetésen az író Tréfás mese című művét adta elő a nagyérdeműnek.

- Különösebben nem izgultam, hiszen a versek mellett a mesék világában érzem magam igazán otthon. Ezért választottuk Kovács Katalin tanárnővel, felkészítő tanárommal a Tréfás mesét - tudtuk meg a sokat tapasztalt versenyzőtől, aki bevallotta, hogy meggyűlt a baja az igen ízesre sikeredett mészölyi mondatokkal: - Sosem fordult még velem elő, de most kétszer kicsit elfelejtettem a szövegemet...

Kovács Balázs Felkészítő tanárával, Kovács Katalinnal és a verseny névadójával (Fotó: amatőr felvétel)

Ám az apróbb rontások egyáltalán nem vették hahotázási kedvét a rendezőkből, színházi szakemberekből és nívódíjas irodalmi szakértőkből álló szakmai zsűrinek. Sőt, ahogy az eredményhirdetésen kiderült - hűen e mesés történet befejezéséhez -, senki sem bizonyult ügyesebbnek Balázs e mesés történeténél.

S ezzel nem fejeződött be a történet, hiszen Balázs a január 25-én, pénteken a Széchenyi István Gimnáziumban rendezett versmondó versenyen harmadik helyezést ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!