Dunaújváros

2015.09.30. 18:37

A Dunaújvárosi Borbarát Klub szekszárdi vendége

Dunaújváros – A Dunaújvárosi Borbarát Klub az iskola szezon szerint működik, szeptemberben indul az idény.

Agárdy Csaba

Szerda este a szekszárdi Neiner Családi Pince volt a vendég, a Corner Hotel és Kávéházban. A céget Neiner András képviselte.

A Dunaújvárosi Borbarát Klub szezonnyitóján a szekszárdi Neiner Családi Pince volt a vendég. Képünkön Neiner András és a háttérben Grábics Gábor a klub elnöke. Fotó: Zsedrovits Enikő

A Neiner Pince egy kis családi borászat a szekszárdi történelmi borvidéken, három hektár szőlővel, két kiváló dűlőben: Őcsényi-hegyen és Porkoláb-völgyben. Hagyományosan bortermelő família a családé. Évszázadok óta Szekszárdon él a família – az ősök még az 1700-as évek elején érkeztek Bajorországból – és foglalkoznak borkészítéssel, mindig újra kezdve, amit háborúk, természeti csapások, diktatúrák tönkretettek, elvettek.

Három testvér (János, András, István), műveli a szőlőt, gondozzák a birtokot, borászkodnak a pincében. Gyakorlatilag manufakturális módszerekkel dolgoznak, megőrizve az évszázadok során átadott hagyományos eljárásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!