Dunaújváros

2015.04.21. 14:45

A Föld napja alkalmából biciklisek tekernek

Dunaújváros – A Dunaújvárosi Kerékpárosok Egyesülete szombaton, a Föld napja alkalmából első városi rendezvényével, egy kerékpáros felvonulással jelentkezik.

Gallai Péter

A civil kezdeményezés nyomán nemrégiben egyesületi formát öntött szerveződés elnökségi tagja, Horváth Tamás lapunknak elmondta, a megszokott bringatúra mellett az önkormányzat támogatásával szeretnék ezt a kisebb, de szintén kerékpárosokat megszólító eseményt is hagyománnyá tenni. A másik ilyen alkalom pedig ősszel az autómentes naphoz kapcsolódna.

– Szombaton nem csak egy városi felvonulást tartunk, amelyre minden érdeklődőt várunk, akik akár menet közben is becsatlakozhatnak, s a felhívással megkerestünk minden iskolát is. A program már 14 órakor elkezdődik a Városháza téren, ahol a Dunaújvárosi Balesetmegelőzési Bizottság segítségével a rendőrség közlekedésbiztonsági ismertetőt és KRESZ totót tart. A felvonulás rendőri felvezetéssel 16 órakor rajtol innen, amelynek végállomása az alsó Duna-part. Itt a Dstreet Extrém Sport Egyesület tart BMX bemutatót, Szabó Adél, a Széchenyi iskola diája pedig kutyájával.

A felvonulás útvonala: Városháza tér – Vasmű út – Építők útja – Béke tér – Szórád út – Aranyvölgyi út – Magyar út – Szent István utca – alsó Duna-part.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!