Dunaújváros

2017.06.08. 17:20

Programozni is tanítanak a felajánlott berendezések

Dunaújváros - A gyakorlati oktatást segítő biztonságtechnikai eszközöket kapott csütörtökön a DSZC Dunaferr szakközépiskola villamosipari tagozata.

Szabó Szabolcs

A nemes felajánlás a Tolna Őr Kft.-től érkezett. A cég két biztonságtechnikai eszközt - programozható riasztóberendezéseket - ajándékozott a DSZC Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája villamosipari tagozatának. A Tolna Őr képviseletében Takács Titusz adta át az eszközöket az intézmény igazgatójának, Zemankó Zoltánnak és a szakképzési centrum vezetőjének, Csapó Gábornak.

Takács Titusz az átadón kiemelte, a cég több munkatársa és ő is a Dunaferr középiskolában végzett. A szakmájához szükséges alapokat ezen oktatási intézményben sajátították el, így kötelességüknek érzik, hogy segítsék az iskola fejlődését. - E biztonságtechnikai eszközökön a programozást is gyakorolhatják a tanulók, így megismerhetik az ilyen és ehhez hasonló elven működő berendezések működését - tette hozzá Takács Titusz.


- Intézményünk oktatási-képzési stratégiájának egyik célkitűzése, hogy minél szorosabb kapcsolatot alakítsunk ki a helyi vállalkozásokkal a térség munkaadóival. E remek felajánlás is segít, hogy valós, a munkaerő-piaci elvárásoknak megfelelő képzettséget szerezzenek diákjaink - mondta el Zemankó Zoltán.

- A szakképző intézmények számára kiemelten fontos, hogy naprakész gyakorlati tudást biztosítsanak a tanulóknak. Örömteli, hogy egy, a térségben is sikeresen működő vállalkozás is gondol a jövőre, a jövő szakembereinek felkészítésére - fogalmazott az ünnepségen Csapó Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!