Dunaújváros

2014.11.20. 17:05

A hivatal mögött korcsolyázhatunk

Dunaújváros – Korcsolyapálya lesz a városházánál a téli hónapokban.

Körmendi Erzsébet

A részletekbe avatta be Cserna Gábor a média képviselőit a tegnapi, polgármesteri sajtótájékoztatóján.

A közgyűlés legutóbbi ülésén hagyta jóvá a javaslatot, miszerint az adventi forgataghoz, a szilveszteri bulihoz kapcsolódóan korcsolyapálya is épüljön a főtéren, ahol a helybéliek kellemesen tölthetik majd a szabadidejüket. Az ötlet a női kézilabdázóktól származik, idézte fel Cserna Gábor az előzményeket. Jelesül Radulovics Bojana látta a székesfehérvári „mintát”, nagyon tetszett neki a Zichy ligetben lévő pálya hangulata, felkutatta az ottanit működtető vállalkozót, és így került a közgyűlés elé a javaslat. Az önkormányzat felkarolta a kezdeményezést és engedélyezte a jégpálya kialakítását

Viszont a főtéren nem lehet jégpályát kialakítani. Szabó Imre főépítész hívta fel a figyelmet arra, hogy óvni kell a minőségét: a friss burkolatnak nem tesz jót a pálya nagy súlya. A katasztrófavédelem az ammónium tartály miatt nem engedte a karácsonyi forgatagba beillesztését. Továbbá a helyszűke is gond: a pavilonokon kívül a nagyszínpadnak is terület kell, azt bíróság elé nem tehetik, elöl pedig nem fér el mellette az 500 négyzetméter alapterületű pálya. Különben sem lenne ildomos mindent egy helyre bezsúfolni. Ezért határoztak úgy, hogy a városháza mögötti parkolóban lesz a jégpálya, ami köré – az adventi rendezvénytől függetlenül – települhetnek például sült gesztenyét, forró teát, forralt bort, lángost árusítók. A parkolással sem lehetnek gondok, hiszen sok parkolóhely épült a hivatal környékén. A pályához öltöző szekrények és értékmegőrző is tartozik majd. Iskolaidőben az óvodások, diákok csoportjai ingyen, korcsoport szerinti beosztásban korizhatnak a pályán reggel nyolc és délután két óra között. Egyébként reggel nyolctól este nyolcig, pénteken, szombaton, vasárnap este tízig hódolhatnak a vendégek jeges szenvedélyüknek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!