Dunaújváros

2013.02.11. 17:13

A horgászidény elején

Évzáró és évet indító közgyűlésre készül Rácalmás legnagyobb – több mint hatszáz tagot számláló – civil közössége, a Sirály Horgászegyesület.

Körmendi Erzsébet

Rácalmás gyönyörű Duna-partja szinte kínálja magát azoknak, akik horgász szenvedélyüknek szeretnének hódolni. A Sirály Horgászegyesület több mint egy évtizede tömöríti és segíti e közkedvelt hobbit űzőket. A folyó főágát a csodás természetvédelmi területen, a Nagy-szigeten keresztül közelíthetik meg a horgászok.

Megtalálja a számítását az is, aki nem teszi meg ezt az átkelő utat, hanem a holtágon táborozik le: az egyesület évekkel ezelőtt horgászpályát alakított ki a parton, és gondozza a környezetet. A vízisportosokkal közösen tavasszal és ősszel nagytakarítási akciókat is szerveznek az értékek védelmében, és a vízpart vonzóbbá tétele érdekében. Az egyesületnek jó a kapcsolata az önkormányzattal és más helyi szervezetekkel, tagjai aktívan részt vesznek Rácalmás közösségi életében, a majálison és az adventi ünnepségen például kiegészítő programokkal várták a résztvevőket.

 

Eszem-iszom és jó hangulat jellemzi a Sirály farsangi bálját minden évben

A Sirály HE közgyűlést tart február 17- én, vasárnap kilenc órától a horgásztanyán – amennyiben a létszám nem határozatképes, a közgyűlés fél órával később, fél 10-kor kezdődik. A vezetőségi tagok értékelik a múlt évi munkát és ismertetik az idei terveket, majd beszámol a fegyelmi, és a felügyelő bizottság is. Ezen kívül tájékoztatják a tagokat a Közép-Dunamenti Horgászegyesületek Szövetségének megalakulásáról, amelynek a Sirály is tagja lett, mert szeretnének az eddiginél is többet tenni a Dunáért, a horgászközösségért.

– Szeretnénk, ha minél több horgásztársunk részt venne a közgyűlésen, mert véleményükel, igényeikkel még hatékonyabbá tehetnék a munkánkat, és a vendégek is látnák, hogy jó csapatot alkotunk – mondja Dualszky-Kovács István, egyesületi elnök.

A rendezvényre hivatalos Schrick István polgármester, a vízirendészet, az erdőgazdaság és a halászati kft. képviselője is. Az elnöktől tudjuk, hogy a múlt év horgász szempontból gyenge volt, mert az aszály miatti alacsony vízállás kedvezőtlenül hatott a halfogásra. Az emelkedő jegyárak mellet is próbálják megőrizni a taglétszámot, de vannak olyan elemei a jegynek, amelyeket nem tudnak befolyásolni, mondja az elnök. Javaslatot, kérést viszont szívesen fogadnak, segítenek hogy a tagok kellemes környezetben, eredményesen hódolhassanak szenvedélyüknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!