Dunaújváros

2015.04.23. 16:03

A Jobbik kikérte a stadion-beruházás elszámolását

Dunaújváros – Pintér Tamás önkormányzati képviselő a standion beruházással kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a csütörtöki közgyűlést követően. A Jobbik képviselője hűtlen kezelést és visszaéléseket sejt.

Szabó Szabolcs

Kikérte az önkormányzattól és átvizsgálta a dunaújvárosi stadion beruházással kapcsolatos dokumentumokat és elszámolásokat Pintér Tamás, a Jobbik önkormányzati képviselője. Pintér szerint több teljesítési igazolás és megbízási szerződés esetében is felmerülhet a hűtlenkezelés visszaélés gyanúja. A csütörtöki közgyűlést követően tartott sajtótájékoztatón a képviselő részletesen számolt be arról, mire is jutottak vizsgálódásuk alatt a Jobbik szakemberei.

– Furcsa és egyben visszaélés gyanúja merülhet fel, hogy a stadion pályavilágításra kiírt közbeszerzésre csak egy pályázó konzorcium jelentkezett: a Roneko-Elios páros (Az Elios Zrt. 50 százalékos tulajdonosa Tiborcz István, aki Orbán Viktor miniszterelnök legidősebb lányának a férje). Ebből adódik a következő kérdés is: a pályavilágítás kiépítésénél végzett jó munka eredményeként jutott-e a polgármester úr arra, hogy a stadion eredményjelzőjére kiírt meghívásos közbeszerzési eljárásra is meghívja az Eliost? Mert furcsa módon ez esetben is ők nyerték a közbeszerzést – fogalmazott a Pintér.

A képviselő az említett dokumentumok áttanulmányozása után arra jutott, hogy az önkormányzat például teljesen feleslegesen kötött tanácsadói szerződést (időtartama: január 22-től május 15-ig) a Sada Bau Bt.-vel bruttó 5 millió forint értékben. Mint elmondta, szerinte az önkormányzat rendelkezik az adott feladatok ellátására megfelelő szakemberekkel. A képviselő „érdekes fejleménynek" minősítette azt is, hogy – információi szerint – az önkormányzat a jövőben több mint 1 milliós fizetéssel kívánja majd foglalkoztatni a 100 százalékban önkormányzati tulajdonú DV N Zrt. élén a Sada Bau Bt. ügyvezetőjét.

Közgyűlés: polgármesteri válasz

Pintér Tamás a közgyűlés elején is elmondta a délutáni sajtótájékoztatón elhangzottakat. Cserna Gábor polgármester a személyét érintő felvetésre válaszolt: a dr. Ragó Pál vezette közbeszerzési munkacsoport javaslata alapján választják ki az ajánlattételre felkért három céget. A bizottságnak egyébként tagja az aljegyző és egy ellenzék által delegált hölgy is. Hangsúlyozta: polgármesterként a közbeszerzésre a lehető legnagyobb alapossággal ügyel, ahogyan a minden aláírásra váró iratot tüzetesen átnéz – hatalmas köteg naponta –, amit az asztalára tesznek.

Pintér Tamás többi felvetésére írásban ígért választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!