Dunaújváros

2016.05.11. 16:39

A Jobbik panasza

Dunaújváros – A választási bizottság felé élt kifogással a Jobbik helyi szervezete. Meglátásuk szerint a választási kampányban sérült az esélyegyenlőség elve.

Szabó Szabolcs

A 4. választókörzet bejárásása, az ott tapasztalható problémák bemutatására hívta a helyi sajtó képviselőit a Jobbik jelöltje Barta Endre és Pintér Tamás a párt közgyűlési képviselője, aki bejelentette: meglátásuk szerint az eddigi kampány során érdemben sérült a választás tisztasága. Pintér kifejtette, a Fidesz jelöltje több ízben is arra hivatkozott az utóbbi hetekben, hogy az ő kezdeményezésére több, a lakók életkörülményeit érintő problémát is sikerült orvosolni az önkormányzat segítségével.

Pintér üdvözölte a fejlesztéseket, ám kimelte, amikor a Jobbik jelöltje is ismertette volna elképzeléseit a városvezetéssel, azonban azt választ kapták a polgármestertől, hogy csak választott képviselő javasolhat célzott megvalósítási programot. A Jobbik szerint ezen eljárás sérti az esélyegyenlőség elvét, hiszen mindez a Fidesz jelöltet előnyhöz juttathatja a kampány során. Barta Endre elmondta, kifogással élnek a helyi választási bizottság felé, beadványukat szerda délután adták le Dr. Bakos Károlynak, a bizottság elnökének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!