Dunaújváros

2013.12.03. 19:06

A jótékonysági bálon végül hárommillió forint jött össze

Dunaújváros - Amolyan karácsonyi ajándékként két fronton is pénzhez jutott a kórház. Egyrészt a jótékonysági bálból folyt be hárommillió forint, másrészt az adósságkonszolidáció révén kaptak 144 milliót.

Gallai Péter

Pénteken teltházas bált rendeztek a főiskolán a kórház javára, amelynek bevételét az új CT beszerzésére fordítják. Kedden már számokkal is tudott szolgálni dr. Mészáros Lajos főigazgató: egymillió forint a mérleg, amit a kórház új szárnyának kivitelezője, a Hőszer-Trade Kft. még kétmillióval megfejelt.

– Ez volt a gyűjtés első, nagy lépése, ami több vonalon folytatódik. A főigazgatóságon hozzá lehet jutni támogatói „jegyhez", erre bármilyen összeg írható és a kollégáknál befizethető. Azonban ha egy munkahelyről, közösségből többen is szeretnének támogatni, legyen szó fejenként ezer forintról és erről jelzés érkezik, akkor a munkatársaim kimennek a helyszínre. Ezen felül a közintézményekbe plakátokat teszünk ki, és megkerestük a térség vállalatait, a környező önkormányzatokat, lehetőségeikhez képest segítsenek. Utóbbiak esetében szeretnénk ha a 2014-es költségvetések tervezésénél mondjuk száz forintot lakosonként erre a célra fordítanának. Egy biztos: látom, hogy Dunaújváros és a régió segíteni akar.

Mészáros Lajos hozzátette, tavaszra tervezik a telefonos adományvonal indítását, egy hívás ötszáz forint támogatást jelent. A kórházból távozó beteget zárójelentése mellé pedig tájékoztatót és csekket is mellékelnek, ismertetve az akció lényegét.

A sikeres bál mellett más örömteli hírről is beszámolt a főigazgató, a kormány adósságkonszolidációja keretében 144 millió forintot kapott az intézmény. Ezt a legrégebben lejárt számlákra fordítják.

– Háromszázmilliós igényünk volt, ennyi az összes tartozás, ennek közel felét megkaptuk. A fennmaradó tétel országos viszonylatban is teljesen kezelhető. Csak, hogy érzékeltessem, ez a kórház tíz napi működtetésének költsége, azaz nem vagyunk rossz helyzetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!