Dunaújváros

2014.04.29. 17:40

A kitüntetett éppen egyidős a várossal

Dunaújváros - A város alapításának hatvanharmadik évfordulóját ünnepi, díjátadó közgyűléssel ünnepelték hétfőn a Bartók színháztermében.

Körmendi Erzsébet

Kellemes vonósmuzsika közben peregtek a képek Sztálinvárosról, Dunaújvárosról a hőskortól napjainkig követhettük nyomon a város építését, intézményeit, köztereit, rendezvényeit, jellegzetes tereit...

Cserna Gábor polgármester ünnepi beszédében felidézte az elmúlt éveket meghatározó fejlesztési, közéleti, oktatási, kulturális és sport momentumokat. Majd átadta a Dunaújváros Díszpolgára-díjat dr. Izsák Gyula mérnöknek, a Dunaújvárosi Főiskola docensének.

 

 

 

 

 

A díj mögött: egy példás élet

Dr. Izsák Gyula 1974-ben alkalmazott mechanika ágazaton frissen végzett gépészmérnökként kezdett a Dunaújvárosi Főiskolán tanítani, ahol jelenleg is oktat. Hosszú évtizedek alatt végzett pedagógiai munkájának köszönhetően tanítványai messzire elvitték, egyúttal öregbítették Dunaújváros jó hírnevét. Hallgatói mindig hálásak lesznek neki, hogy meghatározó szakmai tudással vértezte fel őket, ezt igazolja az a sok köszönőlevél és üzenet Németországból, Spanyolországból, Angliából, Hollandiából, vagy akár Tunéziából.

Az elmúlt 40 év alatt generációkat segített a főiskolai és egyetemi végzettség megszerzéséhez. Mindig is szívügye volt a minőségi oktatás, és ezt a minőséget magától is elvárta, ezért folyamatosan képezte magát, például 1986-ban mechanika szaktudományból doktorált. Izsák Gyula 11 gyermeket nevelt fel feleségével példaértékűen, és három állami gondozott gyermeket is a családjukba fogadtak, ezzel otthont, lehetőséget biztosítva számukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!