Dunaújváros

2015.01.20. 17:31

A kódolt liftek jó hatásáról...

Dunaújváros – Szeretnék elérni, hogy toronyházukban senki ne tartozzon a közös költséggel? Van megoldás!

Pekarek János

A minap írtunk riportot arról az egyszerű, ám mégis hasznos és hatékony módszerről, hogy többemeletes társasházak úgy (is) próbálják tartozásaik befizetésére rávenni a notórius adós lakótársakat, hogy a lift üzemeltetését kódolt azonosító rendszerre bízzák. Azaz: akinek nincs ilyen, tízforintos nagyságú elektronikus leolvasója, az nem használhatja a liftet. Azonosítót pedig csak az kap, aki nem tartozik közös költséggel.

Cikkünk megjelenése után tájékoztatott minket Kutasi László, a kódleolvasók beszerelésével foglalkozó helyi betétit társaság vezetője, hogy 2013. márciusa óta már hat darab tízemeletes házban működik ilyen kódolt rendszer, több lakásszövetkezetnél, és a napokban várható újabb szerződéskötés további négy társasházzal.

Kutasi úr azt is hozzáfűzte tájékoztatásához, hogy a tapasztalatok szerint már a rendszer beépítése előtt több százezer forintot befizetnek a lakók tartozásaikból, de olyan esetre is volt már példa, hogy egy összegben 1,2 milliós tartozást róttak le...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!