Dunaújváros

2014.03.27. 14:20

Kivonultak a közgyűlésről

Dunaújváros - A szocialisták után Szabó Zsolt is bejelentette, hogy nem vesz részt az ülésen kivonultak. Ezt követően a közgyűlés tíz perc alatt döntött tizenhárom témakörben.

Körmendi Erzsébet

A város közgyűlése soron kívül ülésezett csütörtök délelőtt. A döntéseket megelőzően Pintér Attila ügyrendi kérdésben kért szót, mert az ülésen kizárólag azokról a témákról eshet szó, amelyeket előterjesztettek. A képviselő azt mondta a polgármesternek: a választási kampány finisében azért tolták el a soros ülést és hívtak össze rendkívülit helyette, hogy kimaradjon a két ülés közötti polgármesteri tájékoztató napirendi pont amikor elmondhatnák a véleményüket. A szocialisták ezt elfogadhatatlannak tartják, és úgy döntöttek, nem vesznek részt az ülésen.

Cserna Gábor válaszában hangsúlyozta, hogy a munkaterv szerint idén nyolc közgyűlést kell tartani tehát nem jut minden hónapra , a következő soros ülés április 24-én lesz. Viszont a sürgős döntést megkövetelő ügyekben döntéshozatalra össze kellett hívni a képviselőket csütörtök délelőttre. A választól függetlenül Szabó Zsolt hangsúlyozta, az őszinte viták elősegítik a város fejlesztését, majd bejelentette, ő sem vesz részt az ülésen.

Az említett ellenzéki képviselők távozása után nagyon konstruktív volt a testület, hozzászólás nélkül döntött tizenhárom témakörben. A gazdálkodási rendelet módosítása után úgy határoztak, hogy a város részt vesz a Norvég Alap épített örökség megőrzését szolgáló pályázatán, mégpedig a pentelei malom Mondbach-kúriájával vagy a Castrum római légiós táborával. A közgyűlés a Partvédelmi Vállalatra bízta a magaspart védelmét, mert a cég igen magas színvonalon látta el eddig is a feladatot. A DVG Zrt.-vel kötött szolgáltatási keretszerződés módosításai után a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási keretszerződés megkötése következett: a város a Dunanettel szerződik szemétszállításra év végéig, a törvény szerint.

Üresen maradt a közgyűlés ellenzéki karéja, csak Pintér Tamás maradt bent a döntéshozatalra Fotó: Ónodi Zoltán

Az Energo-Haus Tourismus Gmbh vételi ajánlatot tett az önkormányzat HF. Formula Kft.-ben fennálló 50 százalékos üzletrészére, 635 ezer forint vételárért, és vállalja az üzletrészre eső tőkepótlási kötelezettséget. Az ajánlatot a közgyűlés elfogadta, majd támogatta az önkormányzat idei közbeszerzési tervét, az Alba Volánt megillető veszteségkiegyenlítést, a Hamburger Hungária Erőmű Kft. ingatlancsere-kérelmét.

- A baloldali összeborulás tagjai kimutatták a foguk fehérjét. Konstruktív és valóban építő javaslatok helyett saját demagóg dolgaikat hiányolták. A városlakók engem azért küldtek ide, hogy támogassam, megakadályozzam a kezdeményezéseket, attól függően, hogy azok a város építését vagy rombolását szolgálják - hangsúlyozta a közgyűlés végén tartott sajtótájékoztatójában Pintér Tamás, a Jobbik önkormányzati képviselője. Majd elmondta: véleménye szerint az általa összeborulásnak nevezett baloldaliak csak saját politikai karrierüket próbálják építeni. Hozzátette: - Bízom benne, hogy a választópolgárok is ez alapján ítélik meg tevékenységüket az őszi helyhatósági választásokon.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!