Dunaújváros

2014.09.25. 16:30

A lakók panaszai egyáltalán nem új keletűek

Dunaújváros - Képviselői bejáráson voltunk ismét: ezúttal a Bagolyvár, a Napospart, a Gerle utca környékén.

Pekarek János

Ezúttal a Bagolyvár és a Napospart, valamint az igencsak távolinak tűnő, a 6. számú főút nyugati oldalán fekvő Gerle utca környékének gondjait vette sorra Tóth Kálmán önkormányzati képviselő – nyilván nem függetlenül a közelgő választásoktól. A terület képviselője ezúttal is meghívta a helyszínre a DVG Zrt. és a polgármesteri hivatal érintett munkatársait. Előbbit Varga Imre, utóbbit Sasvári Melinda képviselte.

Természetszerűen többnyire a gondokról, problémákról esett szó. Például arról, hogy a Bagolyvár mellett (már legalább 25 éve, a környék felépítése óta) egyszer csak megszakad a járda: a lakóknak az úttesten kell közlekedniük. A DVG Zrt., a terület tulajdonosa már készített árajánlatot a lakóknak a gyalogút költségeiről – ám ezt az itt élők soknak tartják, szeretnék, ha az önkormányzat (a DVG Zrt. tulajdonosa) is részt vállalna a költségekből.

Sokan hiányolnak errefelé egy jól felszerelt játszóteret is, valamint olyan területet, legalább egy focigrundot, ahol a gyerekek, a felnőttek is sportolhatnának szabadidejükben. A közeli Napospart egyik legszebb utcája talán a Tamási Áron utca – amelynek elején azonban jókora szakaszon annyira besüllyedt az út, hogy személyautóval már kockázatos a behajtás. A lakók pedig amiatt aggódnak, hogy vajon mekkora gödör lehet a süppedés alatt, s mikor nyílik az meg?

A közvilágítás is nagyon hiányzik innen: éjszaka teljesen sötét ez a völgy felőli környék, a besurranó tolvajok nagy örömére. A völgy folytatásában, a Szilvás utca alatt is a sötétségre, ezzel együtt a védtelenségre panaszkodnak a lakók.

Hanem a legnagyobb gondjuk a gerle utcaiaknak van: a vízelvezetés hiányával. A meredek, sóderos utca talajába minden eső mély árkokat vág, hiába a rendszeres murvázás. Szilárd burkolattal kellene ellátni legalább a lehajtó részt. De ez sem mai probléma...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!